Žan Košir je v Carezzi sicer že trikrat stopil na zmagovalni oder. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Košir je v Carezzi sicer že trikrat stopil na zmagovalni oder. Foto: www.alesfevzer.com

Košir, ki je imel četrti čas kvalifikacij, je v uvodnem dvoboju izločil Avstrijca Alexandra Payerja. Tudi v četrtfinalu je bil na malce hitrejši rdeči progi, vendar ga je po ogorčenem boju za šest stotink premagal Italijan Maurizio Bormolini, peti v kvalifikacijah. Bormolini je pozneje v finalu premagal rojaka Edwina Corattija.

Ker je najboljši v kvalifikacijah Južnokorejec Sangho Lee izpadel že pred Koširjem, preostala dva hitrejša v kvalifikacijskih vožnjah pa sta prišla v polfinale, je slovenski dobitnik treh olimpijskih kolajn na koncu zasedel peto mesto.

"Zelo sem zadovoljen z uvodom v sezono, dokazal sem, da smo dobro trenirali. Škoda za zaostanek le šest stotink proti Bormoliniju, ki je bil danes najboljši. Kakšna napaka manj, pa bo lahko še bolje. Vidim, da sem hiter in to moram izkoristiti. Upam, da že čez dva dneva v Cortini," je dejal najuspešnejši slovenski deskar.

Gloria Kotnik se je v izločilne boje uvrstila za las kot zadnja 16. V osmini finala jo je premagala najhitrejša v kvalifikacijah, Japonka Cubaki Miki, ki je bila na koncu tretja. Zmagala je Nemka Ramona Hofmeister. Zaradi smučarskih obveznosti je manjkala češka šampionka Ester Ledecka.

Že v kvalifikacijah sta Izpadla Tim Mastnak in Rok Marguč. Prvi je zasedel 20., finale je zgrešil za 18 stotink, drugi pa 22. mesto.

Deskarji bodo imeli naslednji paralelni veleslalom že v soboto, druga tekma bo v Cortini d'Ampezzo.

Četrtfinalni dvoboj Košir – Bormolini

Moški:

Ženske:

Žan Košir v Carezzi izpadel v četrtfinalu