Fanny Smith, nosilka bronastega odličja z zadnjih olimpijskih iger v Pjongčangu, je zmagala še četrtič v sezoni. Foto: EPA
Fanny Smith, nosilka bronastega odličja z zadnjih olimpijskih iger v Pjongčangu, je zmagala še četrtič v sezoni. Foto: EPA

V Švici rojena 27-letnica ameriško-angleškega rodu iz Villarsa je bila po vseh izločilnih krogih najhitrejša v finalu tekme na ruskem prizorišču Sončna dolina v regiji Čeljabinsk pod Uralom.

Smithova je osvojila svojo še četrto zmago v sezoni. Drugo mesto je pripadlo Francozinji Marielle Berger Sabbatel, tretja pa je bila Nemka Daniela Maier. Švicarska reprezentantka je pod Uralom slavila že lani, ko je dobila obe preizkušnji, najboljša pa je bila tudi pred dvema letoma.

Tudi v moški konkurenci je zmaga pripadla švicarskemu tekmovalcu. Do karierne četrte zmage v svetovnem pokalu v smučarskem krosu je prišel Marc Bischofberger, ki je nazadnje na najvišji stopnički zmagovalnega odra stal decembra 2017, ko je dobil obe preizkušnji v San Candidu/Innichenu.

Kanadčan Kevin Drury, ki si je že zagotovil zmago v seštevku zime za premierni veliki kristalni globus, in Francoz Arnaud Bovolenta sta osvojila drugo oziroma tretje mesto.

Najuspešnejši slovenski predstavnik v tem športu Filip Flisar je zaradi posledic poškodbe po padcu v Idre Fjallu že sklenil sezono.