Peter Prevc je ponovil uspeha Primoža Peterke, ki je celo dobil turnejo, in Petra Žonte ter turnejo končal med prvimi tremi. Močnejša sta bila Avstrijca Stefan Kraft in Michael Hayböck. Foto: Reuters
Peter Prevc je ponovil uspeha Primoža Peterke, ki je celo dobil turnejo, in Petra Žonte ter turnejo končal med prvimi tremi. Močnejša sta bila Avstrijca Stefan Kraft in Michael Hayböck. Foto: Reuters
Prevc in Janus strnila vtise po turneji

Po dveh tretjih mestih na nemškem delu turneje je bil Prevc celo v igri za zmago, a je nato slabše skakal v Innsbrucku, izgubil boj za zmago, toda v Bischofshofnu znova nastopil vrhunsko ter postal tretji Slovenec, ki je končal turnejo med tremi najboljšimi. " Peter je odlično opravil s prvima postojankama. Žal mi je za vreme v Innsbrucku, a na koncu se je lepo izšlo. Glede na zadnja dva skoka bo Prevc v prihodnje zelo močan," je o nastopu svojega najboljšega varovanca povedal Goran Janus. Dodal je še: "Petru bi čestital za nastop v Bischofshofnu, saj ni bilo lahko po treningu, kvalifikacijah in poskusni seriji. Dogovorili smo se, da bo šel na vse ali nič, in vesel sem, da mu je uspelo. V Innsbrucku se ni našel, a nato je znova dokazal, da je šampion."

Na Kulmu v ekipi tudi Tepeš
"Nejc Dežman me je prijetno presenetil in je naredil odličen skok. To je lepa popotnica za naprej. Matjažu Pungertarju gredo čestitke predvsem za prvi skok. Na splošno pa so vsi pokazali po kakšen skok na turneji, kar je dobro izhodišče za naprej. Konstantnosti pri drugih fantih ni bilo, le kakšen skok, a je treba iz tega izhajati,"
je prvi trener reprezentance komentiral še nastope preostalih. Dejal je, da je več pričakoval od najbolj izkušenih v ekipi Roberta Kranjca in Jerneja Damjana, a so posamezni dobri skoki lepa popotnica za naprej. Svetovni pokal se bo nadaljeval na prenovljeni letalnici na Kulmu že ta konec tedna. Slovenska ekipa bo pred tem opravila še trening v Planici, reprezentanci se bo pridružil tudi odlični letalec Jurij Tepeš in taka postava bo do konca tekem v Saporu.

Na zadnji tekmi se je na skakalnici Paula Ausserleitnerja izkazal Nejc Dežman, ki je v finalu z 18. napredoval na 11. mesto. "Na prvih dveh tekmah sem naredil nekaj napak, drugi pa sta bili bistveno boljši in upam, da bom tako nadaljeval. V Bischofshofnu je bil prvi skok soliden, nekoliko slabši kot drugi, ki je bil pa res odličen," je povedal nekdanji mladinski prvak. Turnejo je končal na 26. mestu, mesto pred Matjažem Pungertarjem, ki je bil v Bischofshofnu 17.

Damjan in Kranjec se veselita treninga
Z 22. mestom je bil drugi najboljši Slovenec na turneji Damjan, ki pa je popustil na avstrijskem delu: "Lovim se še naprej, kot sem se vedno na teh skakalnicah. Lahko bi bil razočaran, a glede na to, da se tu že štiri leta lovim in ne vem, kdaj sem bil zadnjič pri točkah, bom rekel, da se bom z zadnjih dveh tekem poskusil čim več naučiti. Nisem tako slab, kot je videti tukaj. Rad bi čim prej naredil nekaj skokov za trening, da dobim občutke nazaj. Skok s takimi občutki kot v Innsbrucku in Bischofshofnu bo nekje dober, tukaj pa povsem zanič."

"Boril sem se kot na vsaki novoletni. Nekako se mi te novoletne ne poklopijo, da bi začel dobro in da bi potem to držalo, a vedno že slabo začnem in potem je težko nadaljevati," je po ne najbolj posrečeni turneji štirih skakalnic dejal Kranjec, ki si tako kot Damjan želi v miru narediti trening ter pridobiti nazaj prave občutke pred Kulmom, kjer se od njega veliko pričakuje. Pravi: "Če ne skačeš dobro, tudi ne moreš leteti."

Iz Bischofshofna

Prevc in Janus strnila vtise po turneji