Na Krvavcu je poleg tekem za svetovni pokal potekalo tudi mladinsko svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Na Krvavcu je poleg tekem za svetovni pokal potekalo tudi mladinsko svetovno prvenstvo. Foto: EPA

Na stopničkah so bili trije Švicarji – Stefan Matter, Nicolas Michel in Bastien Dayer. V ženski konkurenci je osmič v sezoni zmagala Švicarka Amelie Wenger-Reymond, drugo mesto je zasedla Nemka Johanna Holzmann, tretje pa Francozinja Argeline Tan Bouquet. Maša Štrakl je bila 11., Katarina Malenšek pa 12.

Na sobotnem paralelnem šprintu je najboljši Slovenec Jure Aleš prav tako končal na petem mestu. Na petkovih kvalifikacijah je dosegel najboljši čas. V četrtfinalu se je pomeril s Francozom Philippom Lauom, dvoboj pa se je žal končal, še preden se je dobro začel. Slovenski smučar je namreč takoj po štartu nesrečno zapeljal na svojo palico, padel in tako podaril zmago tekmecu, ki se je veselil tudi končne zmage. Sašo Aleš je bil 17., Maša Štrakl pa pri dekletih 9. Slavila je Johanna Holzmann, ki je Slovenko izločila v četrtfinalu.

Že v četrtek je bila na sporedu preizkušnja v klasiku. Jure Aleš, ki je imel nekaj težav pri skoku in pri prvem zavoju po njem, je z dvema sekundama pribitka v cilju zaostal dobrih pet sekund za zmagovalcem, kar je bilo dovolj za četrto mesto. Sašo Aleš je odstopil. Maša Štrakl je bila 11.

Trojno švicarsko slavje na Krvavcu