Grega Koštomaj ostaja v slovenskem smučanju: pomagal bo moški reprezentanci za hitre discipline. Foto: MMC RTV SLO
Grega Koštomaj ostaja v slovenskem smučanju: pomagal bo moški reprezentanci za hitre discipline. Foto: MMC RTV SLO

Na strokovnem svetu SZS-ja so obravnavali predloge za sestavo reprezentanc. Ekipe bodo dokončno izoblikovane v prihodnjih dneh, ko se bo pripravilo gradivo za obravnavo na odboru. Reprezentance mora potrditi tudi zbor, ki bo zasedal okoli 20. maja.

Slivnik zelo uspešen v Avstriji
Vedno bolj je jasno, da se v domovino vrača Janez Slivnik, ki je zadnjih pet let vodil avstrijsko moško veleslalomsko vrsto, rezultatski vrhunec je bila srebrna veleslalomska medalja Rolanda Leitingerja na predlanskem svetovnem prvenstvu. 45-letni Slivnik je bil pred odhodom v tujino že pri slovenski ženski reprezentanci, zaslužen je tudi za prvih pet zmag Tine Maze v svetovnem pokalu.

"Najprej smo pogledali poročila za minulo obdobje in naredili analizo, kaj je bilo dobro in kaj mogoče ni bilo dobro. Na podlagi te razprave smo prišli do predloga, ki ga bo takoj po prvomajskih praznikih obravnaval alpski odbor. Lahko potrdim, da je Slivnik kandidat za glavnega trenerja ženske A smučarske reprezentance," je po seji strokovnega sveta dejal Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje.

Vse nared za podpis (dolgoročne) pogodbe
"Slivnik je dal soglasje in pričakujem, da bo po potrditvi na alpskem odboru in zboru podpisal pogodbo. Vsekakor ni prišel za eno leto, na njega računamo za daljše obdobje, da bo ostal doma in da bo ostal pri Smučarski zvezi Slovenije, tudi če se bo v prihodnje njegov status morda spremenil," je dodal Klančnik.

Denis Šteharnik po osmih letih dela v ženski A-reprezentanci prevzema moško ekipo za evropski pokal, medtem ko je za žensko ekipo evropskega pokala predlagan Igor Zagernik.

Koštomaj bo pomagal smukačem
V moških reprezentancah večjih sprememb ne bo. Klemen Bergant, ki je do velikih uspehov pripeljal Žana Kranjca in Štefana Hadalina, ostaja glavni trener za tehnične discipline, Peter Pen pa za hitre discipline, pri čemer bo strokovni štab okrepljen z Gregom Koštomajem, ki je tako po nepričakovanem slovesu od ekipe Ilke Štuhec hitro dobil novo službo.

"Koštomajevo znanje bo prišlo zelo prav. Želimo si, da Klemen Kosi, Miha Hrobat, Martin Čater pridejo na raven, na kateri je bil Boštjan Kline, Kline pa, da se vrne na tisto raven, na kateri je že bil," meni Klančnik.