Svetovni prvak v paralelnem veleslalomu Tim Mastnak je za sedem stotink zgrešil 16. mesto, ki bi mu zagotovilo nastop v izločilnih bojih. Foto: www.alesfevzer.com
Svetovni prvak v paralelnem veleslalomu Tim Mastnak je za sedem stotink zgrešil 16. mesto, ki bi mu zagotovilo nastop v izločilnih bojih. Foto: www.alesfevzer.com

"Mislim, da sem konkurenčen v obeh disciplinah, zelo sem zadovoljen s pripravami. V Rusijo odhajam z dobrimi občutki," je pred odhodom v Banoje (novo prizorišče svetovnega pokala) povedal Tim Mastnak, najmlajši v slovenski vrsti. Toda občutki so ga varali, saj se v kvalifikacijah ni prebil med 16 najboljših. Zmanjkalo mu je sedem stotink.

Končne uvrstitve: Mastnak je bil 19., Marguč 21., Košir pa je ostal brez uvrstitve.

Košir, ki ima tri olimpijske medalje, se je uštel pri taktiki: "Na povsem direktni postaviti, kjer ni bilo prostora za tisto pravo ˝karvanje˝ je v spodnji del prinesel preveč hitrosti in se mu tako ni izšlo," je povedal trener Izidor Šušteršič.

18. zmaga avstrijskega veterana v svetovnem pokalu
Zmagal je 39-letni Andreas Prommegger, ki že 21. sezono tekmuje v svetovnem pokalu. V velikem finalu je za tri stotinke premagal Italijana Aarona Marcha. Tretje mesto je osvojil Italijan Maurizion Bormolini.

Med ženskami je Gloria Kotnik v kvalifikacijah osvojila 14. mesto. V osmini finala (štel je le en nastop) jo je izločila Švicarka Ladina Jenny, ki je imela tretji čas kvalifikacij.

"V osmini finala sem se zaletela v štartna vrata in si tako otežila delo na progi. Ni veliko manjkalo do preboja v četrtfinale," je povedala Kotnikova.

V odsotnosti Ester Ledecke, ki je včeraj zmagala na smuku v Lake Louisu, je bila najboljša Švicarka Julie Zogg. V finalu je bila 75 stotink hitrejša od Nemke Seline Jörg.

V nedeljo sledi še paralelni veleslalom.

Kotnikova 14. v Rusiji, fantje razočarali