Srebrni starejši mladinci ‒ Anton Vidmar, Lovro Planko in Alex Cisar. Foto: SZS
Srebrni starejši mladinci ‒ Anton Vidmar, Lovro Planko in Alex Cisar. Foto: SZS

Slovenski nastop je odprl Vidmar, ki je brez zgrešenega strela opravil prvi strelski nastop, v streljanju stoje pa izkoristil tri poprave in se izognil kazenskemu krogu. Vidmar je ob predaji za vodilno ekipo zaostajal 32 sekund.

Kot drugi se je na 7,5 kilometrsko preizkušnjo podal Planko, ki je na prvem strelskem postanku popravljal dvakrat, po streljanju stoje pa je moral v kazenski krog. Zamujeno na strelišču je nadomestil z izjemno hitrim tekom in štafetno palico predal z minutnim zaostankom.

Cisar se je na progo podal z malenkostnim zaostankom za tekmovalci, ki so takrat zasedali mesta na zmagovalnem odru, preveč oddaljena je bila le štafeta Nemčije. Cisar je zadel vse strele leže, v stoje pa popravljal le enkrat. V zadnjem krogu se je tako odvil napet boj med reprezentancami Slovenije, Kazakstana in Italije za razvrstitve od drugega do četrtega mesta.

Cisar je v ciljnem sprintu prikazal največ moči in Sloveniji zagotovil srebrno medaljo, prvo na prvenstvu na Slovaškem. Najnižjo stopničko je so zasedli Italijani, kratko pa so potegnili Kazakstanci. Slovenija je v cilju za zmagovalci Nemci zaostala 41 sekund.