Filip Flisar je v Blue Mountainu izpadel v osmini finala in osvojil 22. mesto. Foto: Reuters
Filip Flisar je v Blue Mountainu izpadel v osmini finala in osvojil 22. mesto. Foto: Reuters

Filip Flisar, ki je na tem prizorišču že osvojil stopničke svetovnega pokala (3.), je v osmini finala v svoji skupini osvojil tretje mesto in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Štartal ni najbolje, tudi nekaj prerivanja je bilo, vodilna Švicar Jonas Lenherr in Avstrijec Johannes Rohrweck pa sta precej pobegnila. 31-letni Mariborčan je prišel pred Tobiasa Müllerja, a je bil za sedem stotink prekratek, da bi premagal drugouvrščenega Rohrwecka.

Nastop Filipa Flisarja v osmini finala

Finale začinil padec
V velikem finalu so navijači prišli na svoj račun, saj je zmagal Kanadčan Brady Leman. Drugi je bil Bastien Midol in tretji Johannes Rohrweck. V zadnjem zavoju sta padla Marc Bischofberger in Rohrweck.

Kvalifikacije so v petek odpadle, so pa organizatorji na dan tekme izvedli predtekmovanje, v katerem je bil Flisar drugi v svoji skupini.

16. zmaga kariere za Fanny Smith
Pri ženskah je bila najboljša Švicarka Fanny Smith, kar je njena 16. zmaga v svetovnem pokalu. Drugo mesto je osvojila Kanadčanka Marielle Thompson, tretja pa je bila Francozinja Alizee Baron.

To je bila šesta od enajstih tekem sezone svetovnega pokala v sezoni smučarskega krosa in zadnja pred svetovnim prvenstvom v smučanju prostega sloga.