Za leto 2022 je napovedala novo serijo, ki pa ne bo pod okriljem CBS-a. Foto: AP
Za leto 2022 je napovedala novo serijo, ki pa ne bo pod okriljem CBS-a. Foto: AP

Sporočila je, da bo leta 2021 nehala snemati oddajo Sodnica Judy, ki je v produkciji televizijske hiše CBS.

Novico je razkrila v pogovoru z voditeljico Ellen DeGeneres in priznala, da nikakor še ni utrujena ter da si že leta 2022 želi predstaviti novo oddajo z naslovom Judy Justice (Judyjina pravica), ki pa ne bo na sporedu CBS.

Razložila je, da je bil njen "25-letni zakon s CBS-om" uspešen, in obljubila, da bo zadnja sezona oddaje, v kateri sodnica Judy odloča o sporih iz vsakdanjega življenja, najboljša od vseh do zdaj.

Sodnica si je za svojo oddajo prislužila že več nagrad emmy, tudi po koncu snemanja pa bodo gledalci lahko uživali v gledanju ponovitev. Sheindlinova je namreč že leta 2017 pravice od oddaj CBS-u prodala za približno 100 milijonov dolarjev.

Tudi sama pod drobnogledom preiskovalcev

Priljubljena sodnica se je sicer pred leti po razkritju letne plače, ki je takrat znašala 42 milijonov evrov, znašla pod drobnogledom preiskovalcev.

Proti oddaji so vložili tožbo predstavniki agencije Rebel Entertainment Partners, ki se ukvarjajo z iskanjem talentov. Vztrajali so, da je njihova agencija doživela nepopravljive izgube, ker vse od leta 2010 niso prejemali plačil, ki so bila določena v pogodbi.

"Tožniki so se strinjali, da Sheindlinovi plačajo vnaprej, a vsota je bila višja od katere koli druge na televiziji. Vanjo je bil vključen znesek za produkcijske stroške, kar je preprečilo podjetju Rebel, da bi prejelo kakršno koli kompenzacijo," je takrat zapisal odvetnik podjetja Rebel Bryan J. Freedman.

V tožbi je bilo med drugim zapisano še, da so leta 2009 na CBS-u podvojili plačo Sheindlinovi, hkrati pa so tudi spremenili strukturo, s katero so preprečili, da bi njena oddaja ustvarjala dobiček mreži. Med snemanjem oddaj Sodnica Judy je zaslužek skočil na vrtoglavih 1,5 milijarde evrov (torej v času predvajanja 19 sezon). Pri podjetju Rebel so vztrajali, da jim Sheindlinova dolguje pet odstotkov dobička mreže.

Čeprav so februarja letos naposled dosegli dogovor za opustitev primera, pa tuji mediji navajajo, da obstaja velika možnost, da bo sicer dosežena poravnava v prihodnosti dvignila še veliko prahu.