Foto:
Foto:
Faludža naj bi bila zatočišče Zarkavijevih privržencev.
Posledice napada v Bagdadu.

Britanske oblasti svarijo, da teh poročil še nimajo in da je omenjena stran z objavo netočnih informacij že večkrat načela svojo kredibilnost.

Hkrati je na strani objavljeno sporočilo, da je skrajna skupina jordanskega terorista Abuja Musaba Al Zarkavija ugrabila sedem britanskih vojakov. Trditve britansko zunanje ministrstvo še preverja.

Zarkavijeva skupina, ki je ugrabila Bigleyja, za njegovo izpustitev zahteva, da prehodna iraška vlada na prostost izpusti vse iraške ženske, zaprte v Abu Grajbu in Um Kasrju. V tem tednu so že obglavili dva Američana, Eugena Armstronga in Jacka Hensleyja.

Ugledni britanski muslimani kot posredniki
V Kuvajt pa so prispeli ugledni britanski muslimani, člani združenja Britanski muslimanski svet, ki naj bi sodelovali v pogovorih za izpustitev Bigleyja. Član sveta Daud Abdulah je dejal, da ne dvomi v to, da je Bigley še živ. Britanska vlada pa je v Bagdadu na prošnjo Bigleyjeve družine razdelila 50.000 letakov, v katerih Iračane poziva na pomoč pri iskanju Bigleyja.

Sedem žrtev Faludži
V Faludži so ameriška vojaška letala napadla položaje upornikov. Pri tem je bilo ubitih najmanj sedem ljudi, 13 pa ranjenih. Med žrtvami naj bi bili tudi ženske in otroci. Kot je sporočila ameriška vojska, naj bi šlo za napad na mesto, kjer naj bi se zbirali pripadniki jordanskega skrajneža Abuja Musaba Al Zarkavija. Pri tem pa po poročanju vojske ni bilo nedolžnih civilnih žrtev, čeprav je televizija Reuters prikazala, kako iz porušenega objekta rešujejo dve ženski in otroka. Zarkavijeva skupina je odgovorna za več umorov tujih talcev.

Uporniki napadli nabornike
V Bagdadu so oboroženi skrajneži ubili pet Iračanov, ki so bili na poti v vadbeni center nacionalne iraške garde. Pred vadbeni center naj bi se pripeljal neki avtomobil, iz katerega so izstopili oboroženi moški. Ti so začeli streljati na nabornike, ki so prišli iz Nasirije. Na tem območju se je v sredo razstrelil samomorilski napadalec, ki je ubil 11 ljudi. Tudi ta napad je bil usmerjen proti iraškim nabornikom.

Zahodno od Bagdada so bili v dveh ločenih incidentih ubiti štirje ameriški marinci. V Bagdadu pa je bil v eksploziji ob cesti nameščene bombe, po poročanju ameriške vojske, ubit njen pripradnik.

V Iraku je v spopadih tako od začetka vojne umrlo 796 ameriških vojakov, skupno pa že 1.042.