Mandati so se v največji meri razdelili med Zorana Jankovića in Janeza Janšo. Foto: BoBo
Mandati so se v največji meri razdelili med Zorana Jankovića in Janeza Janšo. Foto: BoBo

Sodeč po podatkih Državne volilne komisije, je bila do 21.50 volilna udeležba v omenjenih volilnih enotah 69,5 odstotka (Ljubljana Center) in 69,1 odstotka v Ljubljani Bežigrad. Tu je bila Pozitivna Slovenija tudi absolutni zmagovalec, saj je v obeh enotah prejela po pet mandatov, medtem ko je SDS prejel po tri mandate.

Od Jankovićeve stranke se je stranka Janeza Janše bolje odrezala v šesti, sedmi in osmi volilni enoti, (Novo mesto, Maribor in Ptuj), kjer je bila udeležba 62,7, 59,8 in 58,7-odstotna. Volivci so Janševim kandidatom v naštetih enotah tako podelili po štiri in tri mandate, Pozitivni Sloveniji pa po tri oz. dva. Izenačeni sta bili v prvi in peti volilni enoti, Kranj in Celje, kjer sta obe stranki prejeli po tri mandate.

Jankovićevi stranki so pred volitvami sicer napovedovali, da je njen doseg "le do Trojan", a navedeni izidi kažejo, da ima dokaj močno podporo tudi zunaj osrednje Slovenije. Mandat več od SDS-a, štiri, je namreč prejela tudi v drugi volilni enoti.
Primorska in vzhodna Slovenija dali zagon Pahorju
Tretjeuvrščenim Socialnim demokratom (SD) je uspelo največ mandatov, dva, ob 60,6-odstotni volilni udeležbi pobrati v drugi volilni enoti, Postojna, ki pokriva Notranjsko in Primorsko in je tradicionalno najmočnejša podpornica SD-ja. Dva mandata so dobili tudi v volilni enoti Celje, drugje po enega.

Stranka Gregorja Viranta je iz vsake volilne enote odnesla po en mandat, DeSUS-u pa so volivci odrekli podporo v tretji in četrti volilni enoti (Ljubljana Center in Ljubljana Bežigrad), medtem ko je v drugih volilnih enotah dobil po en mandat.

SLS-u je uspelo največ mandatov, dva, iztržiti v osmi volilni enoti, praznih rok pa je ostal v drugi, tretji in četrti volilni enoti. V drugih volilnih enotah je dobil po en mandat. NSi-ju je uspelo prepričati volivce v prvi, tretji, četrti in osmi volilni enoti, kjer je odnesel po en mandat.