Foto:
Foto:

Ainan Celest Cawley je namreč zelo nadarjen, še posebej ga zanimajo fizika, molekularna biologija, astronomija in kemija. Po nasvetu profesorja Whita zdaj njegovi starši iščejo zanj primerno šolo.

Sedemletni genij piše kemijske enačbe, riše molekularne formule in tudi radioaktivnost mu ni tuja. Uči se zelo hitro, bere pa predvsem znanstvene časopise in študijsko gradivo. Poleg nadarjenosti za naravoslovne znanosti je po očetu Valentinu, pisatelju, in mami Syahadah, umetnici, "podedoval" tudi posluh za glasbo in umetnost na splošno.

Izjemen že od rojstva
Ainan Celeste je shodil že pri šestih mesecih, pri letu dni starosti pa je že razločno govoril. Pri šestih letih in pol se je že učil osnov kemije s pomočjo spleta. Po mnenju profesorja Whita bi bilo sramotno, da se "takšnemu čudežu" ne bi omogočilo razvoja: "Škoda bi bilo, da izgubi veselje in priložnost še bolj razviti svoje sposobnosti." Zdaj Ainanovi starši po vsem svetu iščejo primerno fakulteto, ki bi sprejela malega genija, ki v prostem času rad gleda Mr. Beana.