Bi kupili mesto v Kaliforniji? Foto: Reuters
Bi kupili mesto v Kaliforniji? Foto: Reuters
Mesto je majhno, obnovljeno in ima le 25 prebivalcev.
Če vas nakup zanima, lahko podate ponudbo kar prek spleta. Foto: EPA

Gre za kalifornijsko mesto Bridgeville, ki ga je skoraj pred dvema letoma kupil finančni svetovalec okrožja Orange Bruce Krall. Mestece je Krall ponudil na spletu, saj se ga želi znebiti. Kot razlog je navedel, da je zaradi družine navezan na južnejši del države in se ne more preseliti v svoje mesto, zato ga mora prodati.

To je najbolj smiselno, pravi Krall. Začetek dražbe je 4. aprila, izklicna cena pa bo 1,75 milijona dolarjev - to je kar dvakrat več, kot je plačal za 0,48-hektarsko mesto, ki leži okoli 65 kilometrov jugozahodno od Eureke.

V mestu živi 25 ljudi
Bridgeville ima 25 prebivalcev, leži ob reki Van Duzen, leta 2002 pa je postalo prvo mesto na svetu, ki so ga prodali na dražbi. Kupec, ki je mesto takrat kupil, ni nikoli prišel na ogled posesti, zato je prodaja propadla. Nazadnje je mesto maja 2004 kupil Krall, ki je pri nepremičninski agenciji zanj odštel 700 tisoč dolarjev.

Krall je mesto obnovil
Od takrat je v mesto vložil več sto tisoč dolarjev, ki jih je namenil za obnovo starih stavb in zrušenje vseh propadlih objektov. Poleg tega je odštel zajeten kupček denarja, da so iz mesta odpeljali vse smeti. V mesto je naselil nekaj novih prebivalcev in celo pridobil dovoljenje za razvoj turizma.

Več o dražbi in mestu si lahko preberete na spletu.