Pesem What's Love Got to Do With it bo kmalu praznovala 40 let. Foto: Reuters
Pesem What's Love Got to Do With it bo kmalu praznovala 40 let. Foto: Reuters

Podjetje za igrače Mattel se je v okviru projekta Barbie Signature Music Series odločil počastiti tudi kariero pevke Tine Turner. Njena uspešnica What's Love Got to Do With it, ki je izšla leta 1984, po njej pa nosi naslov tudi film o njenem življenju iz leta 1993, je namreč navdihnila novo lutko Barbie.

Svojo upodobitev imajo tudi Gloria Estefan, David Bowie in Elvis Presley. Foto: Reuters
Svojo upodobitev imajo tudi Gloria Estefan, David Bowie in Elvis Presley. Foto: Reuters

Barbika, ustvarjena po podobi glasbenice, tako nosi ikonsko oblačilo, ki jo je navdihnil videospot za skladbo – kratko črno krilo in majico, ki ju dopolnjujeta tudi džins jakna, črne visoke pete in bujna pričeska. Ta naj bi potrebovala veliko oblikovanja in laka za lase.

"Počaščena sem, da je moja lutka Barbie del skupine že predstavljenih pionirk, in da svoje potovanje lahko predstavim še več otrokom," je povedala 82-letna glasbenica, ki se je rodila v Tennesseeju in uspela v poznih 60. in zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja, ko je še nastopala s svojim nekdanjim možem Ikom. Par se je sicer leta 1978 po burnem zakonu ločil.

Nadaljevala je s samostojno kariero, leta 1995 se je zaradi svojega partnerja Erwina Bacha preselila v Švico, leta 2013 sta se tudi poročila, zvezdnica je postala tudi švicarska državljanka. Po zadnji turneji, ki se je končala leta 2009, se je upokojila. Osemkratna dobitnica grammyja si je novembra leta 2019 ogledala tudi premiero The Tina Turner Musical na Broadwayu, ki opisuje njeno življenje in delo.