Martin obljublja stvaritev likov, ki bodo pisani na kožo najbolj dobrodelnim oboževalcem Igre prestolov. Foto: YouTube
Martin obljublja stvaritev likov, ki bodo pisani na kožo najbolj dobrodelnim oboževalcem Igre prestolov. Foto: YouTube
Martin bo zbran denar namenil za dobrodelne namene. Foto: EPA

A sanje se lahko uresničijo le tistim, ki bodo za to pripravljeni plačati 20 tisoč ameriških dolarjev (okoli 14 tisoč evrov). Martin je namreč organiziral posebno dobrodelno akcijo, s katero želi zbrati denar za zatočišče divjih volkov in organizacijo, ki skrbi za revne v New Mexicu The Food Depot.

Igra prestolov je v teh dneh postala najbolj gledana serija v zgodovini televizijskega kanala HBO in s tem prehitela Sopranove.

Dvojec, ki je pripravljen plačati največ denarja, bo lahko izbral ime in družbeni status svojega lika. Med drugimi nagradami, ki jih ponuja Martin, pa so tudi večerja z njim, njegov klobuk, karte za premiero pete sezone Igre prestolov, podpisan scenarij prve epizode, na roko napisan zahvalni govor, podpisana kuharica Iger prestola, podpisana karta Westerosa, majica, zahvale prek videa in zahvale prek elektronske pošte.

Vsi, ki bodo donirali, bodo s tem vključeni za osvojitev dodatne nagrade - obisk zatočišča za volkove v New Mexicu. Srečnež pa bo lahko tudi preživel dan z Martinom in ga vprašal kar koli.