Kdo je najboljši James Bond vseh časov? Foto: Reuters
Kdo je najboljši James Bond vseh časov? Foto: Reuters

"Po mojem mnenju je Sean Connery dejansko največji Bond," je povedal v pogovoru za britansko tiskovno agencijo PA. Kot je pojasnil, je imel Connery "pravo osebnost" za vlogo.

Pohvalne besede je našel tudi za zadnjega Bonda Daniela Craiga. "Ko sem videl Casino Royale, sem si mislil, da je Daniel Craig v prvih sedmih minutah poskrbel za več akcije kot jaz v sedmih filmih," je dejal.

Moore je slavnega agenta upodabljal najdlje, 12 let, in v tem času o njem posnel sedem filmov zapored - Živi in pusti umreti, Mož z zlato pištolo, Vohun, ki me je ljubil, Moonraker, Samo za tvoje oči, Octopussy in Od tarče do smrti.

89-letni Moore zaradi svoje starosti ni več primeren za vlogo Jamesa Bonda, si pa, kot je dejal, lahko prestavlja, da bi v katerem izmed filmov o tajnem agentu nastopil v stranski vlogi. Kot je povedal, ga sicer ni k temu še nihče povabil.

Kdo bo novi Bond?
Daniel Craig je po štirih filmih o agentu 007 napovedal, da ne bo več nastopil v franšizi, zato že dalj časa krožijo ugibanja o njegovem nasledniku. V igri za vlogo naj bi bili med drugim Idris Elba, Tom Hiddleston in Aidan Turner. 44-letni Elba je sicer že zavrnil možnost, da bi upodobil tajnega agenta, češ da je prestar.