Na videz srečna družinica je dokončno razpadla po rojstvu Jaydena Jamesa. Foto: Reuters
Na videz srečna družinica je dokončno razpadla po rojstvu Jaydena Jamesa. Foto: Reuters
Denise Richards in Charlie Sheen
Denise in Charlie sta se prepirala predvsem zaradi skrbništva nad otroki. Foto: EPA
Whitney Houston in Bobby Brown
Whitney in Bobby sta imela zelo pester zakon, poln alkohola, mamil in odvajanja. Foto: Reuters
Kate Hudson in Chris Robinson
Zakon Kate in Chrisa je v hollywoodskih krogih veljal za zglednega. Foto: EPA
Paul McCartney in Heather Mills
Paul in Heather imata tudi hčerko Beatrice. Foto: EPA

Letos so se nekatere zvezdnice končno spametovale in svoje možičke dobesedno brcnile čez prag. Whitney se je rešila Bobbyja, Britney Kevina, Denise pa Charlieja.

Prva izmed bolj odmevnih ločitev je bila Eminemova ločitev od Kim, s katero je bil poročen dvakrat. Maja je vložila tožbo za ločitev oskarjeva nagrajenka Hillary Swank. Z možem Chadom Lowom so ju uradno ločevale nepremostljive razlike, pozneje pa je priznala, da je bil Chad ljubosumen na njen uspeh in slavo. Hillary si je po ločitvi kar hitro opomogla, saj jo v zadnjem času pogosto videvajo v družbi njenega agenta Johna Campisija.

Denise in Charlie sta se na koncu le sporazumela
Končala se je tudi ločitvena saga Charlieja Sheena in Denise Richards, ki sta se po dveh letih zakona kar leto in pol ločevala in prepirala po sodiščih. Denise je namreč tožbo vložila marca 2005, sporazumela pa sta se šele avgusta letos. Charlie je zaradi svojega nasilnega vedenja kar nekajkrat moral obiskati svetovalca, psihologa in še koga, doletela pa ga je tudi prepoved približevanja ženi in otrokoma. Tožbo za ločitev sta enkrat celo zamrznila, a napak ni bilo mogoče več popraviti. Končno se jima je le uspelo dogovoriti in zakona je zdaj tudi uradno konec.

Denise se zdaj dobiva z nekdanjim možem svoje najboljše prijateljice Heather Locklear, s kitaristom skupine Bon Jovi Richiejem Samboro. Tudi Heather in Richie sta eden izmed parov, ki so se ločili letos, a njuna ločitev ni bila prav nič zvezdniška. Po 11 letih zakona sta se razšla tiho, sporazumno in brez pranja umazanega perila na sodišču. Sicer pa si je tudi Heather že našla drugega - njen izbranec je komik David Spado.

Whitney po 14 letih spet samska
Letos se je končno opogumila tudi Whitney Houston in po 14 burnih letih vložila tožbo za razvezo od svojega moža Bobbyja Browna. Njun zakon so zaznamovali nasilje, mamila in alkohol, poročila pa sta se leta 1992, na vrhuncu njene slave.

27-letna Kate Hudson, hčerka svetlolase Goldie Brown, se je po šestih letih idiličnega zakona naveličala svojega moža Chrisa Robinsona, s katerim sta veljala za sanjski par. Kate se je med snemanjem zaljubila v soigralca iz filma Ti, jaz in nadloga Dupree Owena Wilsona, zdaj pa čakata, da bo njuna ločitev postala uradna.

Na Otoku vse v znamenju Paula in Heather
Britanska ločitev leta je brez dvoma razhod nekdanjega Beatla Paula McCartneyja in Heather Mills, ki sta v zakonu zdržala slaba štiri leta, rodila pa se jima je tudi hčerka Beatrice. V divji ločitveni vojni so najbolj uživali tabloidi, saj nobeden izmed njiju ni skoparil z grdimi obtožbami in nesramnim obrekovanjem. Heather se je pred nadležnimi paparaci skrivala tudi v Sloveniji. Ker nista podpisala predporočne pogodbe, se Heather na vse pretege trudi, da bi dobila vsaj kakšnega izmed Paulovih 400 milijončkov.

In ločitev leta 2006 je ...
Naslov ločitve leta je letos pripadel popprinceski Britney, ki se je končno znebila svojega nadobudnega pevca Kevina. Po dveh letih zakona in dveh sinovih se je nesrečno končal tudi njen drugi zakon (prvi je trajal le en dan), a ločitvene drame še ni konec, saj nekdanji plesalec K-Fed od svoje svetlolase žene zahteva skrbništvo nad otroki in, seveda, denar.

Da je bilo leto 2006 zares leto ločitev dokazujejo tudi razhodi nekaterih manj znanih ali pa že pozabljenih zvezdnikov. Že tretjič se je ločil pevec Phil Collins, prvič pa igralec David Hasselhof (menda je bil nasilen), režiser David Lynch (po enem mesecu zakona), ločila sta se tudi Carmen Electra in Dave Navarro, Reese Witherspoon in Ryan Philippe, nekdanja supermenekenka Christie Brinkley in še marsikateri drugi.

T. K.