V Pragi je ob Madonninih pesmih poplesavalo 40.000 ljudi, v Beograd naj bi jih prišlo najmanj 25.000. Foto: EPA
V Pragi je ob Madonninih pesmih poplesavalo 40.000 ljudi, v Beograd naj bi jih prišlo najmanj 25.000. Foto: EPA
Lordes in Madonna
Madonna ima poleg Lourdes še sina Rocca in dva posvojena otroka iz Malavija, Davida in Mercy. Foto: EPA
Madonna
V primerjavi z nastopom v Budvi naj bi v Beogradu letos dodala tri nove skladbe. Foto: EPA

Kraljica popa, ki je zaradi "nepredvidenih logističnih težav" - kakšne težave natančno so bile, še vedno ni znano - odpovedala koncert na Stožicah v Ljubljani, naj bi 24. avgusta na Ušću v Beogradu zagotovo nastopila. Po trditvah srbskih medijev je bilo prodanih več kot 25.000 vstopnic za njen šov v okviru turneje Sticky & Sweet, med bivanjem v srbski prestolnici pa bo zvezdnici družbo delala tudi najstarejša, biološka hči Lourdes.

Temnolasa 12-letnica je mami zelo podobna, nekoliko temnejšo polt in temne lase pa je podedovala po svojem očetu, kubanskem trenerju fitnesa Carlosu Leonu, s katerim je imela Madonna romanco v 90. letih.

Lourdes mami sledi "kot senca"
Lourdes je mamo spremljala na skoraj vseh letošnjih koncertih, iz zakulisja na oder pa je "kukala" tudi lani septembra na plaži Jaz v Budvi, kjer je Madonna zabavala zbrano množico. Lourdes - srbski mediji namigujejo, da bi v Beograd lahko prišel tudi Madonnin fant, 23-letni brazilski maneken Jesus Luz -, bo med koncertom nastanjena v posebni, zelo razkošni prikolici s klimatsko napravo, veliko televizijo, glasbenim stolpom in hladilnikom, mamin nastop pa bo gledala iz zakulisja, tako da je občinstvo ne bo moglo videti. Lourdes naj bi sicer kmalu zakorakala po maminih stopinjah, videti pa jo je že mogoče v Madonninem spotu za pesem Celebration. Prespala bo v najboljšem beograjskem hotelu.

Kuhinja, večja kot povprečno stanovanje
Ne le za Lourdes, Madonna ima tudi zase in svojo ekipo veliko zahtev. Beograjčani bodo morali tako zagotoviti dostop do spleta za 200 ljudi, sposoditi pa si bodo morali tudi deset vozil za golf, v katerih se bo osebje prevažalo po zakulisju. Pomembna je tudi velikost kuhinje: velika bo morala biti 600 kvadratnih metrov, v njej pa bo hrano pripravljalo Madonninih 16 osebnih kuharjev. To še ni vse: Madonna po zakulisju zahteva namestitev velikih ogledal in ogromno svetlobe, skupaj z opremo pa bodo pripeljali tudi posebno dvorano za fitnes.

Niso vsi navdušeni nad prihodom
Madonna je sicer včeraj nastopila v Pragi, peticijo proti njenemu nastopu pa je podpisalo kar 3.000 Pražanov, ki so se bali, da bo koncert mestu prinesel le prometni kaos in ogromno hrupa.

V soboto jo čaka še nastop v Varšavi, kjer pa tudi ne gre brez težav. Skupina nacionalistov si prizadeva odpovedati koncert, saj Madonno označujejo za "kriptosatanistko", ki žali katoliško vero. Poleg tega bo nastopila prav na dan Marijinega vnebovzetja, kar še bolj razburja tamkajšnje vernike, med katerimi je eden dejal: "Madonna je mojstrica žaljenja verskih čustev." Zvezdnica naj bi sicer obiskala tudi nekdanje nacistično taborišče v Auschwitzu.

Spomnimo, turneja Sticky & Sweet je zahtevala tudi dve smrtni žrtvi, saj sta med postavljanjem odra za julijski koncert v Marseillu umrla dva delavca.