Zala Kralj & Gašper Šantl sta se novice, da bosta v soboto pela še enkrat, razveselila zadnja med desetimi izbranci. Foto: Eurovision.tv/Andres Putting
Zala Kralj & Gašper Šantl sta se novice, da bosta v soboto pela še enkrat, razveselila zadnja med desetimi izbranci. Foto: Eurovision.tv/Andres Putting

Ko so v torek zvečer v dvorani Expo v Tel Avivu ugasnile odrske luči, večera za deset tistih, ki so se prebili v evrovizijski finale, še ni bilo konec. Na vrsti je bila namreč tiskovna konferenca, na kateri so odgovarjali na vprašanja sedme sile in izžrebali, v katerem delu finalnega večera bodo nastopili.

Sorodna novica Hvala, Evropa! Slovenija v finalu Evrovizije.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta, kot omenjeno, izžrebala nastop v prvi polovici finalnega večera, točno številko nastopa pa bosta skupaj z drugimi 25 predstavniki izvedela po četrtkovem drugem predizboru.

Cenita, da sta gledalce prepričala z glasbo

Na tiskovni konferenci so nastopajoči tudi na kratko pokomentirali svoje nastope in uvrstitev v finale. Zala, ki je ob začetku potožila, da jo zaradi klimatske naprave zebe, in Gašper sta bila tudi tokrat kratka in jedrnata: "Bolj kot vse drugo tukaj ceniva predvsem to, da so se ljudje povezali z najino glasbo. To nama pomeni največ, več kot sama Evrovizija, več kot finale."

Sorodna novica Prvi evrovizijski polfinale: Komu se je tresel glas, kdo je najbolj divje plesal?

Večina vprašanj novinarjev in predstavnikov združenj ljubiteljev Evrovizije je bilo sicer namenjenih najmlajši in najstarejšemu udeležencu tokratne Evrovizije: 16-letni ZENI iz Belorusije in 54-letnemu Serhatu, ki sicer prihaja iz Turčije, a tokrat že drugič zastopa San Marino.

Zala in Gašper po uvrstitvi v evrovizijski finale: Mešani občutki

Kljub pritisku ostala sproščena

Slovenska predstavnika sta se sicer že takoj po koncu predizbora ustavila pri slovenskih predstavnikih sedme sile in novinarju RTV Slovenija Roku Kuželu med drugim povedala, da treme, kljub temu da je šlo sinoči (končno) zares, nista imela. "Prej sva imela že toliko vaj, da ... v dvorani je bilo sicer res več ljudi kot po navadi, ampak vsaj jaz osebno sem bila ful sproščena," je dejala Zala.

Neposredni prenos velikega finala boste lahko v soboto spremljali od 21. ure dalje na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor ali RTV 4D. Komentator televizijskega prenosa bo Andrej Hofer, radijskega pa Andrej Karoli.

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora, ob 20. uri, si boste lahko na TV SLO 1 ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2019. Gre za reportažo iz Tel Aviva, v kateri bo voditelj Nejc Šmit od blizu spremljal dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali Zalo Kralj in Gašperja Šantla na njunih vajah.

"Tečno je vaditi, a je potem lažje, ko gre zares"

Gašper pa se je znova dotaknil samega evrovizijskega cirkusa: "Glede uvrstitve v finale imava še vedno mešane občutke, ker se še vedno nekako ne najdeva v teh krogih, ampak sva zelo vesela, da najina pesem ljudem prihaja do živega in da jo hočejo za svojo." Kljub vsemu pa ju Evrovizija ni pustila povsem hladna: "Vzdušje v dvorani je noro. Malo "tečno" je toliko vaditi, ampak se je potem bistveno lažje vživeti, ko gre zares."

Zala in Gašper v finalu