Von Anhalt se je v zadnjem času v medijih pojavljal tudi zaradi svojih trditev, da je oče hčerke Anne Nicole Smith, čeprav sploh ni imel dokazov, da sta bila kdaj ljubimca. Foto: EPA
Von Anhalt se je v zadnjem času v medijih pojavljal tudi zaradi svojih trditev, da je oče hčerke Anne Nicole Smith, čeprav sploh ni imel dokazov, da sta bila kdaj ljubimca. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor
Še vedno vitalna Zsa Zsa Gabor se je pred dvema letoma na smrt sprla s hčerko, zato von Anhalt domneva, da stoji za ropom Francesca. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor in Frederick Prinz von Anhalt
Poročila sta se leta 1986, a ne zaradi ljubezni, ampak zaradi koristi.

Nenavaden rop se je zgodil v četrtek okoli 10. ure dopoldne sredi Los Angelesa. Osiveli plejboj se je v svojem skoraj novem rolls royceu vozil po mestu, ko so ga ustavile tri ženske v belem Cryslerjevem kabrioletu z registrskimi tablicami zvezne države Floride.

Rekle so, da so ga prepoznale s televizije in da bi se rade fotografirale z njim. Von Anhalt je bil seveda navdušen, a ga je veselje kmalu minilo, ko so mu dekleta na vrat prislonila pištolo.

Nekaj minut pozneje se je "plemeniti princ" znašel brez družinskega nakita, ure, denarnice, v kateri je imel 1.800 dolarjev gotovine, in vseh oblačil, priklenjen na volan svojega rolls roycea. Roparke so mu vzele celo ključe od avta, pustile pa so mu prenosni telefon, da je lahko poklical policijo.

Gre za maščevanje Francesce Hilton?
Po zares neverjetnem naključju so za rop izvedeli tudi ustvarjalci oddaje Entertainment Tonight, ki so na kraj dogodka prihiteli s prižganimi kamerami ravno takrat kot policija. Golemu princu je eden izmed snemalcev celo ponudil ogrinjalo.

Von Anhalt je menda prepričan, da za celotno potegavščino stoji Francesca Hilton, hčerka Zse Zse Gabor in Conrada Hiltona, ustanovitelja hotelske verige Hilton. Francesca je namreč na smrt skregana s svojo 90-letno mamo, ker jo je ta pred dvema letoma tožila. Zsa Zsa je takrat svojo hčerko obtožila, da ji je ukradla dva milijona dolarjev, z denarjem pa naj bi si kupila graščino.

Posvojila ga je princesa
Na trenutke rahlo groteskni von Anhalt se je rodil približno leta 1943 (ne ve se točno kdaj) kot Hans Robert Lichtenberg. Svoj "kraljevski naziv" je dobil leta 1980, ko ga je posvojila princesa Marie Auguste of Anhalt. Marie Auguste, ki je umrla leta 1983, se je leta 1916 poročila s sinom nemškega cesarja Williama II., princem Joachimom Pruskim in tako postala princesa. Uradno s posvojitvijo Frederic ni dobil kraljevskega naziva, ampak si je preprosto spremenil ime v Prinz Frederic.

Z igralko Zso Zso Gabor sta se poročila leta 1986, nihče od njiju pa ni nikoli skrival, da sta se vezala zgolj zato, ker je za oba tako bolj priročno. To je deveti oziroma uradno osmi zakon za slavno igralko, ki se je od vseh njenih zakonov najdlje obdržal.

T. K.