Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Andrej Šavko

Novice Slikar, ki vsak dan riše isto sliko

07.06.2020

Žarko Vrezec vsak dan nariše sliko v istem formatu. To je njegov ustvarjalni dnevnik, s katerim izraža svoja občutja. Tekom let je nastalo na tisoče slik. Enega najširših izborov doslej je mogoče videti na novi razstavi Lokarjeve galerije v Ajdovščini.

Novice V Hrpeljah kmalu postajališče za avtodome

07.06.2020

V Hrpeljah zaključujejo dela na postajališču za avtodome, odprtje načrtujejo konec junija, ko bodo pridobili še uporabno dovoljenje. Na nekdanjem sejmišču so uredili prostor za osem avtodomov.

Novice Erik Lovko: Mož in sonce

06.06.2020

V Piranu so odprtli razstavo Erika Lovka. Ne le zaradi priljubljenosti avtorja, ki je umrl pred desetimi leti, marveč tudi zaradi likovnega dogodka v neposrednem stiku z umetnostjo in tudi druženja, je bila otvoritev deležna velike pozornosti.

Novice V toplejšem delu leta so težave s srcem bolj izrazite

06.06.2020

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je vsaka šesta smrt posledica arterijske hipertenzije. Visok tlak je pomemben dejavnik tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni, tudi srčnega popuščanja.

Osebnost Primorske Profesorica, ki slovenščino in italijanščino uči na 'naraven način'

06.06.2020

Jelena Vukmir kar žubori. Na ta zven potoka ali reke človek pomisli, ko jo posluša ali si na spletu ogleda njen tečaj učenja slovenskega in italijanskega jezika »Nauči se italijansko in slovensko z GO! 2025«.

Glasba Jure Lesar: "Mislim, da bo lepo poletje."

04.06.2020

Pirančan, ki si uspešno utira prostor na slovenski glasbeni sceni, je bil gost v oddaji Arizona.

Zgodbe Svet, ki smo ga poznali, je iztiril, imamo priložnost, da položimo nove tire

03.06.2020

Kako bo koranavirus vplival na našo prihodnost, na družbo in posameznika? Kakšne vplive že ima v politiki in zakaj so politično aktivni postali milenjici?

Zgodbe V času pandemije se je obisk v gozdovih močno povečal

02.06.2020

V tednu gozdov, ki ga obeležujemo vsako leto, smo tokrat v ospredje postavili skrbno ravnanje z drevesi ter spoštovanje gozdnega bontona.

Novice V Sežani in Kopru ugotavljanje prisotnosti protiteles na Covid 19

01.06.2020

V Kopru se izteka prvi teden, odkar so omogočili samoplačniška testiranja na Covid-19. Brise jemljejo pred enoto zdravstvenega doma na Bonifiki, kjer je bila med epidemijo vstopna točka. Testiranja imajo tudi v Sežani, in sicer po vzoru 'drive in'.

Novice Primorska univerza se ni odrekla servitskemu samostanu

01.06.2020

Skupina strokovnjakov z različnih področij pripravlja konservatorski načrt za prenovo stavbe nekdanje porodnišnice in pred tem servitskega samostana v Kopru. Ksodelovanju jih je povabila lastnica tega spomenika državnega pomena, Univerza na Primorskem.

Novice Na posoških planinah se začenja pašna sezona

30.05.2020

Za Posočje je značilno, da ima še zmeraj žive planine, kamor kmetje v poletnem času odženejo krave na pašo. V poletnih mesecih bodo pašne skupnosti na planinah skrbele za pašo, molžo in sirjenje ter pridelovale sir in skuto.

Novice Slovenski vinarji nad viške vina s krizno destilacijo

30.05.2020

Zaprtje gostinskih lokalov in mej je povzročilo v vinarstvu velike težave, saj se je prodaja takorekoč ustavila. Tako na domačem kot tudi tujih trgih. Letos se obeta dobra trgatev, v kleteh pa ostajajo še zaloge iz prejšnjega leta.

Stran 17 od 145
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov