Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija V poletnih mesecih bodo številnim potekli potovalni dokumenti, čakalnih vrst za nove (še) ni

05.07.2023

V poletnih mesecih bo po podatkih MNZ-ja potekla veljavnost več kot 50 tisoč potnim listom in osebnim izkaznicam. MNZ priporoča vložitev vloge za izdajo novega dokumenta vsaj deset dni pred potovanjem.

Slovenija Kako zapleteno je pridobivanje slovenskih vozniških dovoljenj za tujce iz tretjih držav?

08.05.2023

Tujci, ki nameravajo dalj časa prebivati v Sloveniji, morajo po letu dni zamenjati vozniško dovoljenje za slovensko. Tujci iz t. i. tretjih držav pa morajo ob tem še enkrat opraviti praktični del vozniškega izpita in predložiti zdravstveno spričevalo.

Slovenija Kdo vse služi s slovenskimi elektronskimi vinjetami?

14.03.2023

Na spletu se je pojavilo kar nekaj spletnih strani, ki ponujajo elektronske avtocestne vinjete različnih držav, tudi slovenske, vendar so cene vinjet pri nepooblaščenih spletnih prodajalcih lahko tudi več kot 50 odstotkov višje.

Slovenija Zakaj slovenski vojaki in rezervisti ne smejo imeti dvojnega državljanstva oz. se mu morajo odreči?

01.02.2023

V Slovenski vojski se bodo lahko zaposlili vojaki z osnovnošolsko izobrazbo. Še vedno pa se ne smejo zaposliti imetniki dvojnega državljanstva. Čeprav nekatere druge članice Nata zaposlujejo tudi tujce. Vzrok ni varnostni zadržek, temveč zakonodaja.

Zdravje Ali bomo po številkah za nujno pomoč 112 in 113 dobili še številko 111 za pomoč bolnikom?

09.01.2023

Zveza organizacij pacientov, v katero so združene različne organizacije slovenskih bolnikov, je predstavila svoj predlog nujnih ukrepov za izboljšanje zdravstva. Med njimi je uvedba telefonske številke 111 za pomoč vsem bolnikom.

Gospodarstvo Zveza potrošnikov: Poračuni za različne storitve so lahko pravi šok

29.12.2022

Številna gospodinjstva so ob koncu leta prejele poračune za dodatne količine porabljenih energentov, katerih cena se je čez leto precej zvišala. Zveza potrošnikov zato svetuje, da predvsem odjemalci plina mesečno sporočajo porabljene količine.

SP v nogometu Ali bodo Katarci nogometne navijače v Katarju nadzirali tudi s pomočjo njihovih mobilnih telefonov?

18.11.2022

Nekateri evropski varuhi osebnih podatkov opozarjajo nogometne navijače, ki se odpravljajo v Katar, naj bodo pazljivi glede namestitve aplikacij za mobilne telefone, ki jih ob vstopu v državo zahteva organizator svetovnega nogometnega prvenstva.

Gospodarstvo Vrednost slovenskega trgovanja z Rusijo precej narašča, tako pri uvozu kot tudi izvozu

02.11.2022

Vrednost slovenskega trgovanja z Rusijo se je v primerjavi z lanskim letom precej povečala. Na GZS-ju pojasnjujejo, da so razlog visoke cene energentov, ki jih Slovenija uvaža, in večja rast izvoza zdravil ter kemijskih učinkovin.

Intervju "Kranj ne postaja satelit glavnega mesta, temveč ravno nasprotno"

14.10.2022

"Moje osnovno načelo je bilo živi in delaj v Kranju," pravi župan gorenjske prestolnice Kranja, po prebivalcih tretjega največjega slovenskega mesta, Matjaž Rakovec, ki končuje prvi županski mandat.

Intervju Zoran Janković: Ljubljana je najbolj ambiciozno mesto

13.10.2022

"Kako mi lahko očitate, ker nočem plačati 500 evrov za megavatno uro, temveč bom elektriko poskusil dobiti za 50 evrov? Ampak potem je treba na obisk k predsedniku," obisk pri Miloradu Dodiku opravičuje ljubljanski župan, ki se poteguje za peti mandat.

Nezakonite migracije 22 odstotkov vseh zapornikov so tihotapci ljudi, še več jih je v priporih

26.08.2022

V slovenskih zaporih je trenutno zaprtih nekaj več kot tisoč zapornikov, več kot petino izmed njih pa predstavljajo tihotapci tujcev skozi Slovenije. Še več jih je v priporih, kjer delež tihotapcev - tujcev presega že 30 odstotkov.

Slovenija Novinarski aktivi RTV-ja: Poziv Urbanije je nedopusten pritisk in ustrahovanje novinarjev

23.08.2022

"Nisva kršila nobenih standardov, nisva zavrnila dela," sta se na poziv direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije, da naj jima dodelijo druge naloge, odzvala dnevna urednica Dnevnika Vesna Pfeiffer in voditelj Dnevnika Saša Krajnc.

Stran 2 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov