Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija Kako dokazati izpolnjevanje pogojev PCT, če to zahtevajo pristojni nadzorniki?

24.05.2021

Vlada je napovedala, da naj bi bila do konca junija državljanom na voljo digitalna zelena potrdila, s katerimi bodo dokazovali, da izpolnjujejo t. i. PCT-pogoje. V vmesnem obdobju pa lahko to dokazujejo le s cepilnimi dokazili ali potrdili zdravnikov.

Gospodarstvo Spletni nakupi, še posebej zunaj EU-ja, bodo po 1. juliju bolj zapleteni in lahko tudi dražji

24.05.2021

S prvim julijem bodo na območju celotnega EU-ja vsi spletni nakupi do 150 evrov, v azijskih ali britanskih spletnih trgovinah, obdavčeni z DDV-jem. Le v Sloveniji bo morda prišlo do zamika, saj DZ še ni sprejel novele zakona o DDV-ju.

Slovenija Ali bo Slovenija prva uvedla vročanje uradnih dokumentov po e-pošti in SMS-jih?

20.05.2021

Zakon o debirokratizaciji, ki si ga je zamislila ekipa pod vodstvom davčnega strokovnjaka Ivana Simića, predvideva tudi možnost vročanja uradnih dokumentov na izbrani naslov elektronske pošte namesto v običajne poštne nabiralnike na domačem naslovu.

"Človeška napaka" MZZ (nenamerno) okoli 200 uporabnikom e-uprave: "Vsi boste aretirani!"

13.05.2021

Uporabnikom nekaterih storitev e-uprave je bilo v torek posredovano nenavadno SMS-sporočilo, da jih čaka aretacija. Izkazalo se je, da ne gre za vdor v računalniški sistem javne uprave, temveč je MZZ nenavadno testiral množično pošiljanje SMS-vsebin.

Gospodarstvo Kako bodo gostinci preverjali ustrezna potrdila gostov za strežbo v notranjosti lokalov?

10.05.2021

V notranjosti gostinskih lokalov je znova dovoljeno uživanje hrane in pijače, vendar morajo gostje izpolnjevati določene pogoje. Preverjanje negativnih izvidov na novi koronavirus ali potrdil o cepljenju je dolžnost gostincev.

Zdravje Transplantacijsko dejavnost smo med epidemijo obdržali v aktivni obliki in na to smo ponosni

09.05.2021

Številne zdravstvene dejavnosti so zaradi epidemije covida-19 precej ohromljene. To sicer ne velja za transplantacijsko dejavnost, kjer pa je epidemija pustila posledice na področju donacij in izmenjave organov za presaditev.

Testi, cepljenje, izjeme Vstop na Hrvaško z enim odmerkom cepiva AstraZenece dovoljen le prebolevnikom

04.05.2021

V javnosti so se pojavile informacije, da lahko na Hrvaško odpotujete že po prvem odmerku cepiva AstraZenece. A to ne drži - v to državo lahko s prvim odmerkom vstopite le, če ste že preboleli covid-19, sicer pa šele po obeh odmerkih.

Slovenija Koga bodo poslanci DZ-ja nagradili z morebitno uvedbo socialne kapice?

04.05.2021

V okviru debirokratizacijskega zakona želi vladna koalicija uvesti tudi omejitve plačevanja socialnih prispevkov pri plačah nad 6000 evrov bruto. S tem bi se povečale neto plače tistih, ki v Sloveniji največ zaslužijo. Tudi številnim v javnem sektorju.

Slovenija Na južno mejo prihajajo tuji policisti. Kakšna pooblastila bodo imeli?

08.04.2021

Slovenski policiji bodo kmalu pri varovanju meje s Hrvaško pomagali tudi tuji policisti. Delovali bodo pod vodstvom slovenske policije. Kakšna pooblastila bodo imeli, pa je odvisno od tega, kaj jim bosta z „memorandumom“ dovolila MNZ in policija.

Novi koronavirus Do cepljenja so upravičeni tudi tuji državljani, toda koliko jih je prejelo vsaj en odmerek?

07.04.2021

V Sloveniji je bilo s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih že skoraj 15 odstotkov prebivalstva. Do cepljenja so upravičeni tudi tujci, ki prebivajo v Sloveniji. Koliko jih je bilo cepljenih, nima podatkov ne NIJZ ne ministrstvo za zdravje.

Slovenija Sindikat poklicnih gasilcev: Zavajanja in laži ministra Tonina

11.03.2021

Sindikat poklicnih gasilcev se je odzval na izjave obrambnega ministra Mateja Tonina, da se želi sindikat pogajati izključno z njim. "Minister se s takšnimi izjavami dela le pomembnega, nikoli mu nismo dajali te pomembnosti," pravijo v sindikatu.

Slovenija Policijska ura, prepoved gibanja med občinami in drugi ukrepi, ki so posegli v naš vsakdanjik

22.03.2021

Policija je do konca februarja izvedla skoraj 9500 prekrškovnih postopkov zaradi kršitev vladnih odlokov na podlagi zakona o nalezljivih boleznih. Skupni znesek glob, ki jih je izrekel zdravstveni inšpektorat, pa znaša skoraj dva milijona evrov.

Stran 5 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov