Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Gospodarstvo Šarec: Če želimo biti razvojno uspešna država, potrebujemo NEK 2

22.08.2019

Premier Marjan Šarec ugotavlja, da Slovenija potrebuje nov blok jedrske elektrarne za doseganje energetske neodvisnosti. Toda prvi projekt na področju jedrske energije bo gradnja skladišča za nizko in srednje radioaktivne odpadke.

Slovenija Alenka Ermenc: Plačilo vojakom je nekonkurenčno na trgu dela

20.08.2019

V zadnjih 28 letih smo šli od naborniškega sistema do profesionalizacije vojske, ki nikoli ni bila končana. Vse pomanjkljivosti je nemogoče odpraviti v enem koledarskem letu, pravi načelnica generalštaba Alenka Ermenc.

Okolje "Odstrel volkov se večinoma odreja, da bi se pomirilo ljudi, ki volkov ne marajo"

09.08.2019

Nevarnost napada volka na človeka je izredno majhna. Bistveno manjša kot za številne druge divje živali, da ne govorimo o domačih živalih, kot sta pes in bik, pojasnjuje Miha Krofel z biotehniške fakultete.

Gospodarstvo Številni postopki zoper Adrio Airways, lani za 35.511 evrov glob

06.08.2019

Agencija za civilno letalstvo je letos v prvih sedmih mesecih prejela okoli 200 prijav zoper Adrio Airways, večinoma zaradi odpovedi in zamud pri poletih ter zaradi zavrnitev vkrcanja.

Evropska unija Za katere resorje v Evropski komisiji se poteguje Slovenija?

01.08.2019

Slovenija naj bi se neuradno potegovala za resor energetike v novi sestavi Evropske komisije. Slovenskega kandidata za komisarja Janeza Lenarčiča pa zanimajo regionalna politika, okolje, raziskave in razvoj, digitalizacija, trgovina ter širitev EU-ja.

Slovenija Vlada raje vlaga v slabo banko kot pa v stanovanjsko področje

31.07.2019

Dobički slabe banke so očitno veliko pomembnejši od zagotavljanja osnovnih razmer za bivanje državljanov, opozarjajo v civilni pobudi Kje bomo jutri spali?.

Slovenija Nezakonite migracije bolj polnijo zapore in pripore kot azilne domove

24.07.2019

V Sloveniji prebiva 680 ljudi, ki jim je bila podeljena mednarodna zaščita. V slovenskih zaporih in priporih pa je že 176 tujcev, ki so zaprti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje.

Evropska unija Denarna nadomestila za slovo od Evropskega parlamenta

07.06.2019

V novi sestavi Evropskega parlamenta bo skoraj dve tretjini novih poslancev. Vsi odhajajoči pa bodo deležni najmanj petmesečne odpravnine oz. začasnega nadomestila v vrednosti poslanske plače.  

Okolje Koliko odpadne embalaže se sploh lahko reciklira?

05.06.2019

Ugotovili smo, da je polovica življenjskih potrebščin pakirana v embalažo, ki je ne recikliramo, pravi Jaka Kranjc iz okoljske organizacije Ekologi brez meja, ki je preverjala, kakšna je embalaža izdelkov, po katerih potrošniki najpogosteje segajo.

Znanost in tehnologija Kako je videti pametna tovarna?

04.06.2019

V kleti ljubljanske strojne fakultete so odprli prvi slovenski demonstracijski center, v katerem bodo njihovi študenti in tudi slovenska podjetja lahko spoznali, kakšni so proizvodni procesi v t. i. industriji 4.0.

Evropske volitve Če bi šteli le preferenčni glasovi, bi bila sestava slovenskih evroposlancev precej drugačna

27.05.2019

Slovenski volivci so se odločili, da bodo za nove slovenske evropske poslance izvolili predstavnike treh največjih parlamentarnih strank. Edini izjemi sta Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SDS + SLS), ki je bil spet izvoljen s preferenčnimi glasovi.

Evropske volitve Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice?

26.05.2019

Tokratne evropske volitve veljajo za zelo tvegane z vidika kibernetske varnosti, tako glede morebitnih hekerskih napadov na ključne informacijske sisteme kot zaradi najrazličnejših dezinformacij, ki naj bi vplivale na izbiro volivcev.

Stran 12 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov