Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Evropska unija Kje končajo protokolarna darila? V vitrinah, depojih in tudi na dražbah

16.01.2020

Kristalni, srebrni in porcelanski čajniki, marmorne vaze, dekorativna miniatura arabske jadrnice so le del daril, ki jih je v svojem mandatu prejela slovenska komisarka Violeta Bulc in jih je bila primorana zapustiti v Bruslju.

Slovenija Na 12 misijah je trenutno več kot 300 slovenskih vojakov

08.01.2020

Po podatkih Slovenske vojske je bilo sredi decembra na vojaških misijah 339 pripadnikov Slovenske vojske, kar predstavlja nekaj več kot pet odstotkov stalne sestave SV (6414 pripadnikov decembra 2019).

Gospodarstvo Kako državni uradniki potujejo v Bruselj?

21.12.2019

Ustanovitve novega slovenskega letalskega prevoznika, kot kaže, ne bo. Zaradi propada Adrie Airways pa so se povečali potovalni stroški za državne uradnike, ki zaradi slabih in neugodnih povezav z Brnika uporabljajo tudi letališča v sosednjih državah.

Dogodki leta Leto 2019: novi ministri, propad Adrie, volkovi, Sova in sendvič

30.12.2019

Iztekajoče se leto je bilo vse prej kot suhoparno na političnem, gospodarskem, pa tudi na okoljskem področju. Številne menjave vladne ekipe, propad Adrie Airways, protesti po napadih volkov na drobnico so le nekateri izmed bolj odmevnih dogodkov.

Okolje Volk je boljši selektor pri divjadi kot lovec

04.12.2019

Lovci so nezadovoljni, ker odlok, ki omogoča posege v populacijo medveda in volka, tudi letos ne bo sprejet pravočasno. "Posledice nespametne politike upravljanja divjadi so letos dobro vidne," opozarjajo.

Slovenija Kazen za vznemirjanje javnosti z replikami orožja in uniformami do 2.000 evrov

26.11.2019

Nošenje dekorativnega orožja ali imitacij pištol, pušk v javnosti sankcionira zakon o javnem redu in miru, če se pri tem vznemirja javnost. Vlada pa želi povišati globe, če z imitacijami orožja povzročajo nelagodnost med ljudstvom uniformirane skupine.

EU VoteWatch Europe: Slovenski evropski poslanci med najmanj vplivnimi

27.11.2019

Nevladna organizacija VoteWatch Europe, ki spremlja delo vodilnih evropskih institucij, ugotavlja, da so pri zasedbi vodstvenih vlog v Evropskem parlamentu najuspešnejše Češka, Portugalska in Romunija, najmanj pa Litva, Ciper in Slovenija.

Črna kronika 28-letnik divjal po lokalnih cestah v okolici Kidričevega

15.11.2019

28-letni voznik je, glede na meritve policistov, po Kungoti pri Ptuju vozil v povprečju 136 km/h.

Slovenija Zore: Za promet moramo vzgajati ljudi, ko so še čisto majhni

14.11.2019

Svojci žrtev prometnih nesreč v Sloveniji po nesreči niso deležni kakšne posebne pomoči. Zelo malo je recimo zdravniške pomoči, pravne skoraj ni, opozarjajo ambasadorji Zavoda Varna pot, ki so v prometnih nesrečah izgubili svojce.

Evropska unija Vipavska vina, prvi slovenski živilski proizvod, zaščiten na Kitajskem

13.11.2019

Evropska unija in Kitajska naj bi kmalu potrdili sporazum o geografski zaščiti imen evropskih in kitajskih izdelkov hrane in pijač, ki naj bi začel veljati še pred koncem prihodnjega leta. Na seznamu zaščitenih imen so tudi vina z oznako Vipavska dolina.

Okolje Odločitev sodišča EU-ja: Odstrel volkov je skrajno sredstvo

07.11.2019

Zavod za gozdove je letos naštel 12 poginulih volkov. Pet jih je bilo odstreljenih, dva sta bila povožena, pri dveh pa je vzrok pogina neznan oz. domnevajo, da sta bila žrtvi divjega lova. Lovci pa so odstrelili tudi tri križance med volkom in psom.

Gospodarstvo "Za Banko Slovenije je ugodneje, da so ljudje v najemniških stanovanjih"

04.11.2019

Zdaj imamo dve neusklajeni instituciji (Banka Slovenije in vlada), ki med seboj ne komunicirata, na koncu pa bodo krajšo potegnili tisti, ki nimajo rešenega stanovanjskega vprašanja, o ukrepu Banke Slovenije glede posojil meni ekonomist Jože Damijan.

Stran 10 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov