Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija Novinarstvo je javna dobrina, ki jo je treba zaščititi samo po sebi

20.06.2022

Predsednica sindikata hrvaških novinarjev Maja Sever je bila z veliko večino izvoljena za predsednico evropske zveze novinarjev. Za Majo Sever je glasovalo 137 delegatov skupščine EFJ. Njen protikandidat Poljak Mariusz Pilis je prejel zgolj sedem glasov.

Za javni RTV Kakšno javno RTV hočemo imeti?

23.05.2022

Nastajajoča koalicija je zaradi političnega vpletanja v RTV Slovenija napovedala takojšnjo spremembo RTV-zakonodaje. Stroka opozarja, da bi v tem primeru lahko šlo za interventni zakon. Zakon o RTV Slovenija pa bi bilo treba napisati na novo.

Okolje Zakon o varstvu okolja ne ureja več lastništva divjadi; MOP trdi, da ostaja vse po starem

05.05.2022

V novem zakonu o varstvu okolja ni več člena, ki je določal, da so naravne dobrine in divjad državna last. Okoljsko ministrstvo pojasnjuje, da so omenjeni člen črtali, ker je ta vsebina že urejena v drugih področnih zakonih.

Parlamentarne volitve 2022 Krivec: Pričakovali smo nekoliko boljši izid

24.04.2022

"Dejstvo je, da ljudje niso spoznali tega, kar nam je v dveh letih uspelo narediti skozi zakone, govorim o PKP-jih. S tega vidika nas izid preseneča," je izid vzporednih volitev komentiral vodja poslancev SDS-a Danijel Krivec.

Parlamentarne volitve 2022 Slovenija 2018–2022: dve vladi, epidemija covida-19, predsedovanje Svetu EU-ja ...

05.04.2022

Slovenija je od prejšnjih volitev leta 2018 imela dve vladi, ki sta ju vodila premierja Marjan Šarec in Janez Janša. Šarčeva vlada je razpadla po poldrugem letu zaradi trenj znotraj koalicije. Delo Janševe vlade pa je krojila epidemija covida-19.

Slovenija Izbrisani: Opravičilo države, mizerne odškodnine, številni še vedno brez urejenega statusa

25.02.2022

30 let je, odkar je Slovenija iz registra stalnega prebivalstva nezakonito izbrisala več kot 25.000 ljudi, ki so tedaj prebivali v Sloveniji. Večina je bila po poreklu iz nekdanjih republik SFRJ. Ob tej obletnici so dobili opravičilo v imenu države.

Novi koronavirus Dnevni strošek za PCR-teste presega milijon evrov, rastejo tudi cene samoplačniških testov

26.01.2022

Zaradi prevelike obremenjenosti laboratorijev, ki opravljajo analizo PCR-testov, in pošiljanja odvzetih vzorcev v tujino so se že začele dvigovati cene samoplačniških PCR-testov, ki so potrebni za prehode meja ali potovanja, tudi do 150 evrov.

Slovenija Politična integriteta: "Negativni trendi se samo stopnjujejo, ne pa izboljšujejo"

03.01.2022

Politiki navadno mislijo na lastno politično preživetje. Če se je že zgodil kak odstop, smo običajno videli stisnjene zobe, blatenje nadzornih institucij ali napade na žvižgače, o političnih korupcijskih aferah razmišlja Sebastijan Peterka iz TI Slovenia.

Gospodarstvo Višje cene ogrevanja razkrivajo način nabave energentov upravnikov večstanovanjskih zgradb

22.12.2021

Drastično višje cene energentov in posledično precej dražje ogrevanje so razkrile tudi številne anomalije, kot denimo, da stanovalci večstanovanjskih objektov niso gospodinjski, temveč poslovni odjemalci energentov.

Slovenija "Povezava civilne družbe, ki je zmagala na referendumu o vodah, je lahko težava za levo sredino"

09.12.2021

Vstop v politiko je napovedal tudi nekdanji predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob, ki se bo aktiviral v gibanju, v katerem bi povezal različne akterje, pa tudi nekateri okoljevarstveniki. Kakšen uspeh jim napovedujejo poznavalci?

Teden boja proti korupciji Zakaj je Slovenija zavrla večjo pravno zaščito žvižgačev, ki jo je zapovedal EU?

09.12.2021

9. december je mednarodni dan boja proti korupciji. Države EU-ja morajo do konca prihodnjega tedna v nacionalne zakonodaje prenesti direktivo o zaščiti žvižgačev. V Sloveniji se to ne bo zgodilo, saj zakonski predlog sploh še ni pripravljen.

Slovenija "Šolstvo mora biti vodeno strokovno, odmaknjeno od dnevne politike in odprto za vse"

03.12.2021

Novela zakona je slabo pripravljena in dejansko omogoča politično vplivanje na izbor ravnatelja in vpliva na politiko vodenja javnih zavodov, je ob sprejemanju novele zakona o organiziranosti šolstva opozoril predsednik ravnateljev Gregor Pečan.

Stran 3 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov