Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Parlamentarne volitve 2022 Krivec: Pričakovali smo nekoliko boljši izid

24.04.2022

"Dejstvo je, da ljudje niso spoznali tega, kar nam je v dveh letih uspelo narediti skozi zakone, govorim o PKP-jih. S tega vidika nas izid preseneča," je izid vzporednih volitev komentiral vodja poslancev SDS-a Danijel Krivec.

Parlamentarne volitve 2022 Slovenija 2018–2022: dve vladi, epidemija covida-19, predsedovanje Svetu EU-ja ...

05.04.2022

Slovenija je od prejšnjih volitev leta 2018 imela dve vladi, ki sta ju vodila premierja Marjan Šarec in Janez Janša. Šarčeva vlada je razpadla po poldrugem letu zaradi trenj znotraj koalicije. Delo Janševe vlade pa je krojila epidemija covida-19.

Slovenija Izbrisani: Opravičilo države, mizerne odškodnine, številni še vedno brez urejenega statusa

25.02.2022

30 let je, odkar je Slovenija iz registra stalnega prebivalstva nezakonito izbrisala več kot 25.000 ljudi, ki so tedaj prebivali v Sloveniji. Večina je bila po poreklu iz nekdanjih republik SFRJ. Ob tej obletnici so dobili opravičilo v imenu države.

Novi koronavirus Dnevni strošek za PCR-teste presega milijon evrov, rastejo tudi cene samoplačniških testov

26.01.2022

Zaradi prevelike obremenjenosti laboratorijev, ki opravljajo analizo PCR-testov, in pošiljanja odvzetih vzorcev v tujino so se že začele dvigovati cene samoplačniških PCR-testov, ki so potrebni za prehode meja ali potovanja, tudi do 150 evrov.

Slovenija Politična integriteta: "Negativni trendi se samo stopnjujejo, ne pa izboljšujejo"

03.01.2022

Politiki navadno mislijo na lastno politično preživetje. Če se je že zgodil kak odstop, smo običajno videli stisnjene zobe, blatenje nadzornih institucij ali napade na žvižgače, o političnih korupcijskih aferah razmišlja Sebastijan Peterka iz TI Slovenia.

Gospodarstvo Višje cene ogrevanja razkrivajo način nabave energentov upravnikov večstanovanjskih zgradb

22.12.2021

Drastično višje cene energentov in posledično precej dražje ogrevanje so razkrile tudi številne anomalije, kot denimo, da stanovalci večstanovanjskih objektov niso gospodinjski, temveč poslovni odjemalci energentov.

Slovenija "Povezava civilne družbe, ki je zmagala na referendumu o vodah, je lahko težava za levo sredino"

09.12.2021

Vstop v politiko je napovedal tudi nekdanji predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob, ki se bo aktiviral v gibanju, v katerem bi povezal različne akterje, pa tudi nekateri okoljevarstveniki. Kakšen uspeh jim napovedujejo poznavalci?

Teden boja proti korupciji Zakaj je Slovenija zavrla večjo pravno zaščito žvižgačev, ki jo je zapovedal EU?

09.12.2021

9. december je mednarodni dan boja proti korupciji. Države EU-ja morajo do konca prihodnjega tedna v nacionalne zakonodaje prenesti direktivo o zaščiti žvižgačev. V Sloveniji se to ne bo zgodilo, saj zakonski predlog sploh še ni pripravljen.

Slovenija "Šolstvo mora biti vodeno strokovno, odmaknjeno od dnevne politike in odprto za vse"

03.12.2021

Novela zakona je slabo pripravljena in dejansko omogoča politično vplivanje na izbor ravnatelja in vpliva na politiko vodenja javnih zavodov, je ob sprejemanju novele zakona o organiziranosti šolstva opozoril predsednik ravnateljev Gregor Pečan.

Okolje Vse več naklonjenosti prepovedi "frackinga" v Sloveniji, črpanje plina v Petišovcih na mrtvi točki

01.12.2021

Del opozicije že petič skuša prepovedati "fracking" v Sloveniji, natančneje v Prekmurju. Naklonjenost predlogu so prejšnji teden pokazali tudi v koaliciji. Vlagatelji v pridobivanje plina na robu Slovenije pa vseeno načrtujejo velik dobiček.

Gospodarstvo Pred poslanci odločitev, ali odpreti loterijski trg: namesto dveh bi država podelila pet koncesij

21.10.2021

Poslanci DZ-ja bodo predvidoma v petek obravnavali predlog novele zakona o igralništvu, ki med drugim odpira trg pri klasičnih igrah na srečo. Namesto dveh prirediteljev bi po novem v Sloveniji imeli do največ pet loterij ali športnih stavnic.

Gospodarstvo Zmeda s pošiljkami zunaj EU-ja; dvojna plačila DDV-ja, kupci zavrnili že 30 odstotkov pošiljk ...

18.10.2021

Na območju EU-ja je od 1. julija potrebno za vsako pošiljko blaga, ki prispe po pošti iz t. i. tretjih držav, plačati DDV. EU je uvedel sistem, ki omogoča plačilo DDV-ja že ob nakupu. Kljub temu v Sloveniji prihaja do dvojnih davčnih obremenitev.

Stran 3 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov