Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Gospodarstvo Kdo vabi filipinske delavce v Slovenijo?

24.10.2019

Filipinskega državnega sekretarja za delo je obiskala slovenska delegacija, ki se je zanimala za zaposlitev več tisoč Filipincev v Sloveniji. Na gospodarskem ministrstvu pojasnjujejo, da so bili v delegaciji le predstavniki slovenskega gospodarstva.

Slovenija Ali bo nov poskus stvaritve slovenskih pokrajin uspešnejši od preteklih neuspehov?

17.10.2019

Zaradi odsotnosti pokrajin smo prišli do dejanske centralizacije, ki se kaže v tem, da se Pomurje razvojno razvija 3,8-krat počasneje od osrednjeslovenske pokrajine, pravi vodja skupine, ki pripravlja projekt slovenskih pokrajin Boštjan Brezovnik.

Gospodarstvo Pošta zapira poslovalnice: Prilagajamo se spremenjenim okoliščinam

09.10.2019

Pošta Slovenije se prilagaja spremenjenim okoliščinam poslovanja, saj se zaradi sodobnih tehnologij, ki spreminjajo navade potrošnikov, tako kot drugi poštni operaterji v EU-ju spopada z velikimi spremembami na trgu, zapiranje pošt opravičujejo v Pošti.

Gospodarstvo Banka Slovenije: Javnosti želimo sporočiti, kje so meje zdravega zadolževanja

09.10.2019

"Želimo preprečiti čezmerno kreditiranje in čezmerno zadolževanje," je ob napovedi omejitev pri potrošniških posojilih bank pojasnil viceguverner in namestnik guvernerja Banke Slovenije Primož Dolenc.

Gospodarstvo Vlada bi subvencionirala letalske povezave, toda ali je to sploh mogoče?

03.10.2019

Vlada je sprejela novelo zakona o letalstvu, ki omogoča vzpostavitev gospodarske javne službe za opravljanje posameznih letalskih linij. Toda vprašanje je, ali bi Evropska unija Sloveniji to sploh dovolila.

Gospodarstvo ZPS: Sporne prakse slovenskih telekomunikacijskih operaterjev

02.10.2019

Kar je bilo pred leti prej izjema kot pravilo, je danes stalna praksa. Telekomunikacijski operaterji potrošnikom v obdobju vezave spreminjajo vsebino pogodbeno dogovorjenih pogojev, tudi cene naročnin, opozarjajo na zvezi potrošnikov.

Evropska unija Ali potrebujemo zaščito "našega evropskega načina življenja"?

01.10.2019

Nova predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je med evropskimi političnimi skupinami v Evropskem parlamentu poskrbela za precej razburjenja z novim resorjem, ki naj bi ščitil evropski način življenja.

Črna kronika Nesreča pilatusa na portoroškem letališču

28.09.2019

Ob dnevu odprtih vrat Letališča Portorož se je med predstavitvijo letal zgodila nesreča vojaškega letala pilatus.

Gospodarstvo Adria odpovedala vse polete konec tedna razen v Frankfurt

27.09.2019

Kolaps Adrie že izkoriščajo drugi letalski prevozniki. Najbolj zagret se zdi letalski prevoznik Air Serbia, ki že ponuja nizkocenovne polete med Ljubljano in nekaterimi evropskimi mesti. Adria bo tudi v soboto in nedeljo letela le v Frankfurt.

Slovenija Kdaj je uporaba službenih psov pri varovanju meje sporna oz. nezakonita?

12.09.2019

Slovenska policija skupaj s Slovensko vojsko pri varovanju meje pred nezakonitimi prehodi uporablja številna tehnična sredstva, poleg tega pa tudi službene pse, ki so v vsaj dveh primerih ugriznili tuja državljana, ki sta nezakonito prečkala mejo.

Slovenija Pravila za uporabo električnih skirojev: "Pomanjkljiva, nepopolna in premalo natančna?"

03.09.2019

Evropske države so začele počasi preganjati električne skiroje s površin za pešce in jih pošiljajo na kolesarske steze in ceste. Infrastrukturno ministrstvo pa želi legalizirati njihovo uporabo na pločnikih. Res da le z vožnjo s hitrostjo pešcev.

Ljubljana Spremljanje prihodov avtobusov LPP-ja bo spet lažje

30.08.2019

Po zamenjavi sistema sledenja avtobusov LPP-ja so prenehale delovati tudi številne aplikacije, ki so potnikom LPP-ja omogočile spremljanje prihodov avtobusov. Z novim šolskim letom pa bodo, kot kaže, na voljo vsaj tri nove tovrstne aplikacije.

Stran 11 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov