Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Gregor Cerar

Evropske volitve Če bi šteli le preferenčni glasovi, bi bila sestava slovenskih evroposlancev precej drugačna

27.05.2019

Slovenski volivci so se odločili, da bodo za nove slovenske evropske poslance izvolili predstavnike treh največjih parlamentarnih strank. Edini izjemi sta Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SDS + SLS), ki je bil spet izvoljen s preferenčnimi glasovi.

Evropske volitve Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice?

26.05.2019

Tokratne evropske volitve veljajo za zelo tvegane z vidika kibernetske varnosti, tako glede morebitnih hekerskih napadov na ključne informacijske sisteme kot zaradi najrazličnejših dezinformacij, ki naj bi vplivale na izbiro volivcev.

Evropska unija Ali bo zastraševanja in šikaniranja žvižgačev res kmalu konec?

10.05.2019

Med zadnjimi nalogami evropskih poslancev, ki se jim izteka mandat, je bila tudi potrditev t. i. direktive o t. i. žvižgačih, ki jo bodo morale države članice EU-ja, potem ko jo bo potrdil še Evropski svet, v dveh letih, vpeljati v svoje zakonodaje.

Slovenija ZPIZ: Ob upokojevanju se noben dokup let nikoli ni nikomur odvzel

17.04.2019

Civilna iniciativa si prizadeva, tudi z lobiranjem v DZ-ju, da bi pri upokojevanju brez odbitkov ponovno upoštevali odkup študijskih ali vojaških let. Toda ZPIZ opozarja, da tega ni omogočala niti prejšnja zakonodaja s preloma tisočletja.

Evropske volitve S čim so evropski poslanci izboljšali vsakdanjik državljanov EU-ja?

15.05.2019

Slovenski evropski poslanci kot največji skupni dosežek skoraj enotno omenjajo sodelovanje pri obisku več kot 100 slovenskih čebelarjev v Bruslju in udeležbi na dogodku Ohranimo čebele ter pri uveljavitvi pobude Evropski medeni zajtrk.

Okolje Ali Slovenija potrebuje tudi varuha narave?

08.04.2019

Ministrstvo za okolje in prostor še vedno ni naklonjeno ideji, da bi Slovenija dobila varuha narave, kar so že pred dvema letoma predlagale članice skupine nevladnih organizacij za trajnostni razvoj.

Slovenija Kako aktivni so v primerjavi s svojimi kolegi slovenski evropski poslanci?

01.04.2019

Spletna stran MEPrankings meri aktivnosti evropskih poslancev, slovenski evropski poslanci pa so po večini uvrščeni nekje v sredino 750 evropskih poslancev. Večina pa meni, da tovrstno statistično merjenje poslanskih aktivnosti ni najbolj ustrezno.

Slovenija 15 let članstva Slovenije v zavezništvu Nato, kaj ima od tega?

29.03.2019

Mineva 15 let, odkar je Slovenija članica zavezništva Nato. Največji prispevek Slovenije k zavezništvu v teh letih se zdi zgolj množično sodelovanje slovenskih vojakov na vojaških misijah.

Evropska unija Evropski poslanci pred sprejetjem avtorske direktive; kakšne bodo njene posledice za svoboščine na medmrežju?

22.03.2019

Evropski poslanci bodo v torek potrjevali novo evropsko direktivo o avtorskih pravicah. Njeni zagovorniki trdijo, da bo olajšala življenje kreativne industrije, nasprotniki pa da bo porušila svobodo na medmrežju, kot jo še poznamo.

Slovenija Kako obremenjeni so slovenski šolarji v primerjavi s tujimi vrstniki?

19.03.2019

Društvo Svet staršev je s peticijo opozorilo, da so po njihovem mnenju slovenski šolarji preobremenjeni. Na drugi strani pa mednarodne raziskave kažejo, da je število ur pouka med najnižjimi na svetu.

Slovenija Vsaka pokojninska reforma zaostruje pogoje za upokojevanje

14.03.2019

Če bo obveljal predlog nove pokojninske zakonodaje, se bo starost ob upokojitvi v primerjavi z letom 1992 povišala za 9 let za moške in 14 let za ženske. Ker se bo zvišala odmera, bodo pokojnine višje.

Gospodarstvo GZS je predstavil načrt, kako priti do povprečne plače 2000 evrov bruto

06.03.2019

"Višja kakovost življenja in socialna blaginja sta odvisna od tega, kako smo uspešni na gospodarskem področju," je na predstavitvi socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema povedala generalna direktorica GZS-ja Sonja Šmuc.

Stran 13 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov