Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija Nova prometna pravila: 250 evrov za telefoniranje med vožnjo, več pooblastil občinskim redarjem

16.07.2020

Poslanci državnega zbora bodo jeseni, kot kaže, le uzakonili vožnjo z novodobnimi lahkimi električnimi vozili, kot so električni skiroji, električne rolke, segwayi itd., v cestnem prometu kot tudi preizkušanje avtonomnih samovoznih vozil.

Novi koronavirus Zaščitne maske obvezne na javnem prevozu in v zaprtih prostorih, kaj pa nadzor?

15.07.2020

Znova je v veljavi vladni sklep o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih. Pristojni zdravstveni inšpektorat (še) ni ugotovil nobene kršitve.

Novi koronavirus Karantena za prihode iz rdečih držav obvezna, zaradi stikov z okuženimi pa po presoji epidemiologa

14.07.2020

Potniki, ki v Slovenijo prihajajo iz držav, ki so na rdečem seznamu, nepreklicno dobijo karantensko odločbo na določenih mejnih prehodih. Karantensko odločbo zaradi stikov z obolelo osebo pa ministrstvo za zdravje izda po presoji epidemiologov.

Slovenija Ministrstvo za infrastrukturo: Končna usklajevanja novih cestnih predpisov

07.07.2020

Na infrastrukturnem ministrstvu zadnji dve leti pripravljajo spremembe cestnih predpisov, ki bodo legalizirale tudi vožnjo z lahkimi motornimi vozili, kot so električni skiroji. Na ministrstvu pravijo, da potekajo končna usklajevanja.

Novi koronavirus Klavrna usoda zaščitnih mask, ki jih nihče ni hotel in so jih zasmehovali

24.06.2020

Država je med epidemijo nabavila več kot milijon mask iz netkanega blaga, ki so spominjale na preluknjane prtičke z elastikami. Ker so se jih občine otepale oz. so jih vračale, jih je več kot polovica končala v skladišču blagovnih rezerv v Zalogu.

Gospodarstvo Ali lahko podjetje delavca odpusti, ker mu je bila odrejena karantena?

22.06.2020

Nekateri delodajalci naj bi svojim zaposlenim že svetovali, da naj med poletnim dopustom ne zapuščajo Slovenije, saj bi jih lahko pri vrnitvi doletela izredna karantena, kar pa bi se morda štelo tudi za hujšo kršitev delovnih pravic.

Slovenija Ali poslanci DZ-ja znižujejo standarde pri prevozu otrok?

17.06.2020

Koalicijski in opozicijski poslanci DZ-ja so večinoma naklonjeni omilitvi strogih pravil pri prevozih otrok. Toda pred tem se niso posvetovali niti z agencijo za varnost prometa niti z drugimi poznavalci prometne varnosti.

Zdravje Medicinska stroka: Vložni listi so le seznam bolezni in mnenje zdravniškega konzilija

10.06.2020

Predstavniki zdravniških organizacij zavračajo očitke o seznamih oskrbovancev domov za starejše o tem, koga zdraviti za covidom-19. Na vložnih listih naj bi bili le seznam bolezni in napotki, kakšna obravnava bi bila najboljša za bolnike s covidom-19.

Gospodarstvo Poštna zmeda pri plačevanju s karticami, nadzornikov to ne moti

08.06.2020

Pošta Slovenije še vedno neenotno obračunava nakupe blaga in storitev. Na približno tretjini njenih pošt se kartično plačilo obračuna kot običajno plačilo, na preostalih poštah, tudi pogodbenih, pa kot dvig denarja, ki je obremenjen s provizijo.

Slovenija Ilegalni prehodi meje na podvozjih vlakov in tovornjakov

03.06.2020

Slovenski mejni policisti so letos odkrili že 229 tujih državljanov, ki so skušali nezakonito prečkati slovensko mejo skriti v podvozjih vlakov ali tovornjakov.

Slovenija Na poziv za sodelovanje v prostovoljni vojaški rezervi se je odzvalo že 95 kandidatov

11.05.2020

Na opravljanje vojaške službe je bilo maja vpoklicanih 107 pogodbenih rezervistov, ki bodo med drugim varovali objekte posebnega pomena za obrambo in pomagali policiji pri varovanju državne meje.

Novi koronavirus "Mehanično čiščenje" blokov in stolpnic še v veljavi, kako je učinkovito, ne preverja nihče

02.05.2020

Vlada vztraja, da je potrebno obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb, ki dodatno bremeni mesečne proračune slovenskih gospodinjstev. Pa čeprav gre v bistvu, kot je povedala infektologinja Bojana Beović, pravzaprav le za mehanično čiščenje.

Stran 8 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov