Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Okolje Vse več naklonjenosti prepovedi "frackinga" v Sloveniji, črpanje plina v Petišovcih na mrtvi točki

01.12.2021

Del opozicije že petič skuša prepovedati "fracking" v Sloveniji, natančneje v Prekmurju. Naklonjenost predlogu so prejšnji teden pokazali tudi v koaliciji. Vlagatelji v pridobivanje plina na robu Slovenije pa vseeno načrtujejo velik dobiček.

Gospodarstvo Pred poslanci odločitev, ali odpreti loterijski trg: namesto dveh bi država podelila pet koncesij

21.10.2021

Poslanci DZ-ja bodo predvidoma v petek obravnavali predlog novele zakona o igralništvu, ki med drugim odpira trg pri klasičnih igrah na srečo. Namesto dveh prirediteljev bi po novem v Sloveniji imeli do največ pet loterij ali športnih stavnic.

Gospodarstvo Zmeda s pošiljkami zunaj EU-ja; dvojna plačila DDV-ja, kupci zavrnili že 30 odstotkov pošiljk ...

18.10.2021

Na območju EU-ja je od 1. julija potrebno za vsako pošiljko blaga, ki prispe po pošti iz t. i. tretjih držav, plačati DDV. EU je uvedel sistem, ki omogoča plačilo DDV-ja že ob nakupu. Kljub temu v Sloveniji prihaja do dvojnih davčnih obremenitev.

Aktiviran 9. člen V torek in sredo omejitev gibanja v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju

04.10.2021

Vlada je sprejela sklep o omejitvi gibanja v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju, in sicer za torek in sredo, so sporočili po dopisni seji.

Eurobarometer Raziskava: Slovenci med najbolj nezadovoljnimi v EU-ju s cepljenjem proti covidu-19

10.09.2021

Večina Slovencev meni, da gredo stvari v Sloveniji na splošno v napačno smer. Bolj črnogledi so le še Poljaki in Madžari, kaže raziskava Evropskega parlamenta glede stanja v Evropski uniji.

Novi koronavirus Fenomen dolgotrajnega covida je še neznanka, povzroča pa tudi "meglo v glavi"

08.09.2021

Definicija dolgotrajnega covida ni popolnoma jasna. Menimo, da ima bolnik podaljšan covid, kadar so težave in simptomi izraziti še vsaj štiri tedne po preboleli akutni covidni infekciji, je pojasnila infektologinja Tatjana Lejko Zupanc.

Slovenija Kakšne pravne podlage imajo sankcije zaradi zavračanja PCT-pogoja?

26.08.2021

Šolniki bodo po vladnem odloku morali izpolnjevati pogoj PCT. V okrožnici ministrstva je zapisano, da je to njihova delovnopravna obveza. Ravnatelji šol lahko sicer že po obstoječi zakonodaji zaposlenim odredijo obvezen test.

Slovenija Vrtovec: Dijaške in študentske vozovnice bodo veljale po vsej državi

24.08.2021

V začetku septembra bo začel veljati nov sistem subvencioniranih vozovnic za dijake in študente. Poleg mesečnih vozovnic bodo uvedene letne vozovnice in bodo veljale za prevoze na vseh relacijah po Sloveniji brez omejitev.

Slovenija Kako je Slovenija sodelovala v afganistanskih misijah?

19.08.2021

Države, ki so sodelovale v vojaških misijah v Afganistanu, so za opremljanje in urjenje afganistanskih oboroženih sil porabile na desetine milijard evrov. Več deset milijonov evrov je davkoplačevalce stala tudi slovenska prisotnost v Afganistanu.

Slovenija Zapleti s smsPASS-om - kdo je kriv, uporabniki ali prijavne službe?

12.08.2021

Pridobivanje mobilne identitete smsPASS, ki omogoča dostop do portala zVEM, je bilo junija vzpostavljeno tudi na cepilnih mestih. V nekaterih primerih so bile prijave očitno pomanjkljive, na kar so bili prijavitelji opozorjeni šele po skoraj dveh mesecih.

Novi koronavirus V tujini cepljeni proti covidu-19 v Sloveniji ne morejo pridobiti EU digitalnega potrdila

16.07.2021

Številni Slovenci so se proti covidu-19 v času, ko je v Sloveniji potekalo zgolj cepljenje prednostnih skupin, cepili v tujini. Nekaj časa je bila priljubljena Srbija. Toda kljub vsem prejetim odmerkom ne morejo pridobiti evropskega digitalnega potrdila.

Intervju Slapar: Vrednost tistega, kar smo dosegli v tej vojni, je nekaj izjemnega

05.07.2021

"Poskušali smo ohraniti omejene spopade, da bi se izognili večjim frontalnim spopadom. Odgovornost smo prenesli na podrejene poveljnike. Odločali so se glede na razmere na terenu," se osamosvojitvene vojne spominja nekdanji načelnik TO-ja Janez Slapar.

Stran 4 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov