Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Novi koronavirus PKP6: Ali bo pozivanje k prekršku postalo bolj sankcionirano kot sama kršitev vladnih ukrepov?

24.11.2020

Pravni strokovnjaki opozarjajo, da bo po PKP6 mogoče izreči globe do 10.000 evrov za kršitve zakona o nalezljivih boleznih, kar pomeni 25-kratno zvišanje globe v obdobju sedmih mesecev.

Novi koronavirus Zaradi žrtev covida-19 upepeljevalnici (še) nimata težav

20.11.2020

Število umrlih s covidom-19 trenutno narašča iz dneva v dan in je v torek že doseglo število 45. V največjih dveh slovenskih pogrebnih podjetjih pa težav, kakršne so bile v nekaterih drugih državah, zaradi povečanega števila pokojnikov ne pričakujejo.

Novi koronavirus Vlada ukrepe redno zaostruje. Kdo vse vas lahko kaznuje?

16.11.2020

Vlada želi povečati kazni za kršitve zakona o nalezljivih boleznih (ZNB). V prejšnjem protikoronskem svežnju je nadzor že okrepila z občinskimi redarji in inšpektorji različnih inšpektoratov, ki se zdaj v glavnem posvečajo kršitvam 39. člena ZNB.

Gospodarstvo Ali bo Evropska unija "rešila naše pošte"?

09.11.2020

Liberalizacija poštnih storitev in na drugi strani tehnološke spremembe so povzročile težave izvajalcem t. i. univerzalnih poštnih storitev. To občutimo tudi v Sloveniji. Pošta Slovenije denimo nadaljuje zapiranje manjših, nerentabilnih poslovalnic.

Novi koronavirus Slovenija uvaja prvo t. i. policijsko uro po 2. svetovni vojni, toda ali je tak ukrep sploh ustaven?

20.10.2020

Prepoved gibanja na prostem med 21. in 6. uro začenja veljati. Pravnik Andraž Teršek in odvetnik Damijan Pavlin pa sta na ustavno sodišče naslovila pobudo za presojo ustavnosti, saj menita, da lahko država prepove gibanje le, če razglasi izredno stanje.

834 potrjenih okužb Okuženi bodo odslej sami obveščali osebe, s katerimi so bili v stiku

16.10.2020

V četrtek je bilo znova doseženo največje dnevno število okuženih z novim koronavirusom – potrjenih je bilo 834 okužb. Od sobote dalje epidemiologi zaradi preobremenjenosti ne bodo več iskali visokotveganih stikov in ne bodo več predlagali karanten.

Gospodarstvo Vlada prepovedala gostinske storitve v več kot polovici Slovenije, nejasna usoda turističnih bonov

15.10.2020

V rdečih regijah bo v frizerskih in kozmetičnih salonih lahko le ena stranka. V gostinskih obratih bo dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem, centri za fitnes se bodo zaprli. Omejitve bodo začele veljati v soboto.

Slovenija Peti sveženj ukrepov: Podaljševanje subvencioniranja dela, dodatna pooblastila policiji in redarjem

13.10.2020

Poslanci DZ-ja bodo v četrtek potrjevali že peti letošnji sveženj zakonov za blaženje posledic novega koronavirusa. Ta med drugim predvideva, da bodo petkove protestnike lahko kaznovali mestni redarji, in začasno ukinja zakon o enotni ceni knjige.

Okolje Zakaj vladna koalicija (še) ni naklonjena prepovedi frackinga v Sloveniji?

08.10.2020

Člani odbora za infrastrukturo, okolje in prostor niso podprli prepovedi frackinga v Sloveniji, sporne metode pridobivanja plina ali nafte, kar se nanaša na morebitno pridobivanje plina na Petišovskem polju.

Slovenija Oglaševanje Slovenske vojske je lahko tudi financiranje medijev, povezanih s člani vlade

18.09.2020

Minister za obrambo Matej Tonin dopušča, da se Slovenska vojska z davkoplačevalskim denarjem oglašuje tudi v medijih, v katerih so še pred meseci delovali člani vlade. Oglaševalski kolač Slovenske vojske je vreden 1,2 milijona evrov.

Gospodarstvo Vlada podaljšala ukrep čakanja na delo do konca septembra

27.08.2020

Minister za delo Janez Cigler Kralj je sporočil, da je vlada podaljšala subvencioniranje čakanja na delo tudi na september. Zavod za zaposlovanje je doslej za nadomestila plač za čakanje na delo izplačal 258,5 milijona evrov.

Okolje "Če želimo znižati populacijo klopov, moramo znižati populacijo jelenjadi in srnjadi"

25.08.2020

V Sloveniji se je v letu 2020 ponovno povečalo število obolenj z boleznimi, ki jih na človeka prenašajo gozdni klopi. "V naših klimatskih pogojih vzdržujeta velikost populacije klopov jelenjad in srnjad," pravi biolog Tomi Trilar.

Stran 7 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov