Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Ksenja Tratnik

Planinski izlet Peš iz Maribora do morja prek več kot 600 kilometrov hribov in gora

30.08.2019

617,4 kilometra dolga Slovenska planinska pot ponuja obilo užitka za vse ljubitelje gora in drugih naravnih lepot. Ocenjen čas zanjo je 37 dni, rekorderja pa sta Marjan Zupančič (7 dni, 8 ur in 10 minut) in Katja Kegl Vencelj (8 dni, 23 ur in 26 minut).

Neapeljsko podzemlje Zgodba Cristine Pinte: "Hči camorre za vedno ostane hči camorre"

29.08.2019

Cristina Pinto je že v najstniških letih postala del kriminalnega podzemlja Neaplja, pri 19 letih je zanosila, pri 20-ih postala del camorre in že dve leti pozneje, po izdajah več njenih najbližjih pajdašev, končala za zapahi, obsojena na 24 let zapora.

Planinski izlet Markiranje planinskih poti: "To ni rezervirano strogo za moške"

09.08.2019

Doroteja Jazbec je načelnica markacijskega odseka v Planinskem društvu Sevnica. "Na prste ene roke nas je, kar je velika škoda," odgovori, ko jo pobaram, da je verjetno ena redkih načelnic pri nas.

Ture avanture "Ferate so pogosto odskočna deska za vpis v alpinistično šolo"

02.08.2019

"Ferate osvajajo tisti, ki jim je pohodništvo premalo, v alpinizem pa ne bodo zašli, ker mislijo, da je zanje preveč zahteven. A dokler ne gredo na teren, ne vedo, koliko so sposobni," pravi odličen poznavalec ferat Mijo Kovačevič.

Turizem "Glede varnosti na določeni destinaciji imamo turisti slab spomin"

01.08.2019

Poletje je v polnem razmahu in milijoni turistov so na počitnicah. Če je po drugi svetovni vojni potovalo nekaj deset milijonov ljudi, jih danes več kot milijarda. Štiri petine turistov za počitnice izbere kraj oz. državo znotraj svoje regije.

Ture avanture "Plezalni turizem je v svetu v porastu, pri nas pa je še neizkoriščena niša"

26.07.2019

V zadnjih letih plezanje pri nas doživlja pravi razcvet. Ne le športno plezanje, kjer nas navdušujejo vrhunski dosežki Janje Garnbret in njenih kolegov, temveč tudi rekreativno. Plezalni centri so polni, enako je z naravnimi plezališči, teh je okoli 130.

Na obisku Franci Beguš: Koncert klasične glasbe v planinski koči? Zakaj pa ne!

19.07.2019

"Danes je samo 25 kilogramov," je v smehu dejal, ko je prisopihal iz gozda in sem mu rekla, da ima v nahrbtniku gotovo 30 kilogramov. Franci Beguš je neutrudni oskrbnik Orožnove koče, prve, ki jo je pred 125 leti postavilo Slovensko planinsko društvo.

Ture avanture "Naj celo Evropo učimo, kako se hodi v gore? To je misija nemogoče!"

05.07.2019

"Nesreče se dogajajo tudi izkušenim, dobro opremljenim, ampak dajmo to možnost čim bolj zmanjšati s primerno opremo in z izobraževanjem. Če smo neopremljeni, je toliko večja verjetnost, da se bo kaj zgodilo," pravi gorski reševalec Jani Bele.

Bruseljsko kadrovanje "Razdelitev položajev velika zaušnica vzhodni Evropi"

03.07.2019

"Nemčija in Francija sta po nedelji, ko se je zgodila zahrbtna vojna proti kanclerki Angeli Merkel, odložili rokavice in se spopadli brez leporečenj. Tako brutalnega "posla" pa nisem pričakoval," je bruseljsko kadrovanje ocenil Boštjan Udovič s FDV-ja.

Univerze "Moč izobraževanja, da spremeni življenja in svet, je izjemna"

03.07.2019

"Pritiski na vlade so veliki, tako da ne moremo pričakovati, da bodo v nedogled financirale izobraževanje. Pripraviti se moramo na prihodnost in izobraževalne institucije so brez dvoma najboljša naložba. So prihodnost naših držav, gospodarstev in sveta!"

Adrenalinsko "Tri ure čez drn in strn po blatu in v mrzli vodi? Seveda, saj gre za dober namen!"

17.06.2019

Blato, mlakuže, 10 stopinj Celzija "topla" Temenica, žgoča sopara, milijon komarjev. Take "delovne" razmere so pričakale udeležence 14 kilometrov dolge proge s 23 ovirami. Ni kaj, Buyothlon je poskrbel, da po dobrih treh urah nihče ni bil čist ali spočit.

Intervju "Čas je za aktivno državljanstvo, z globalno akcijo do globalnih sprememb"

09.06.2019

"Multinacionalke delujejo globalno, bogati posamezniki delujejo globalno, zato se moramo, da bi dosegli globalne spremembe, globalno povezovati tudi državljani. Smo šele na začetku teh sprememb," je prepričana Tove Maria Ryding iz Eurodada.

Stran 21 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov