Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Razstava Nataša Segulin z Lumnom vabi na popotovanje iz teme v svetlobo

04.11.2019

V galeriji Fotogalerija bodo drevi odprli razstavo Lumen avtorice Nataše Segulin, dolgoletne novinarke in urednice televizijske kulturne redakcije, ki se je v svet fotografije podala po upokojitvi. Skupaj z razstavo bo predstavila tudi istoimensko knjigo.

Film in TV Na filmskem festivalu bodo vendarle predvajali film o japonskih spolnih sužnjah

04.11.2019

Na filmskem festivalu v Kavasakiju bodo po vročih polemikah vendarle predvajali kontroverzni dokumentarni film o japonskih spolnih sužnjah med drugo svetovno vojno.

Glasba Godalkanje: Letošnji gala koncert vabi na plese sveta

02.11.2019

"Če noče plesati, naj pride zato, da se bo znebil strahu pred plesanjem, če rad pleše, pa zato, da se bo naplesal," je Barja Drnovšek, gonilna sila letošnjega Godalkanja, strnila odgovor na vprašanje, zakaj v nedeljo ne smete manjkati na koncertu.

Planinski izlet Polje zlatih macesnov privablja množice na Slemenovo špico

27.10.2019

Krasno, skorajda poletno vreme je ta konec tedna v hribe in gore privabilo številne pohodnike. Na Vršiču se je v soboto kar trlo radovednežev, ki so želeli videti zlate macesne na Slemenovi špici.

RTV zame Izzivi srebrne generacije: od odhoda v dom do ljubezni na stara leta

24.10.2019

Tridelna oddaja Izzivi srebrne generacije, ki je nastala v izobraževalnem programu, v ospredje postavlja različna vprašanja, s katerimi se spopadajo starejši: od odhoda v dom za starejše, zakaj je ljudi strah staranja do ljubezni v zrelih letih.

Reportaža 10 ur v Transnistriji, "državi", za katero verjetno še slišali niste

06.10.2019

Transnistrija je država v državi: gre za območje v Moldaviji s približno pol milijona prebivalcev, ki ima svojega predsednika, parlament, vojsko, denar ter celo tablice, zastavo in pošto. Ne priznava je nihče, razen Abhazije, Južne Osetije in G. Karabaha.

Intervju Jože Rovan: Največje težave so planinske koče, ki so stare in energetsko potratne

20.09.2019

Naše gore privabljajo na stotisoče obiskovalcev, domačih in tujih, a dejstvo je, da ima Planinska zveza Slovenije kot krovna organizacija zelo velike težave pri financiranju nujno potrebne posodobitve infrastrukture v gorah, od poti do koč. Denarja ni.

Evropa Cathrine Barth: "Krožno gospodarstvo je najboljša naložba v jutrišnjo rast"

25.09.2019

"Ko sem spomladi 2017 skušala ugotoviti, kaj počnemo na področju krožnega gospodarstva na Norveškem, me je presenetila tišina," svojo pripoved začne Cathrine Barth, soustanoviteljica Circular Norway. Norveško vidi kot spečo Sneguljčico.

Knjige Jorge Bucay: Biti, delati, imeti in ne imeti, delati, biti

14.09.2019

Jorgeja Bucaya ni treba na dolgo predstavljati. Svetovno znani argentinski avtor se je podpisal pod več kot 25 knjižnih uspešnic, ki jih sestavljajo različne zgodbe. "Gotovo še niso vse napisane in povedane. Včasih one poiščejo mene," pravi.

Intervju Enrico Letta: Salvini je pokazal, da ni primeren za vodenje Italije

06.09.2019

"Matteo Salvini je naredil dolg seznam napak. Pokazal je, da ni zanesljiv, da je nekdo, ki ni sposoben preceniti, kaj je mogoče narediti in česa ne," je do vodje Lige kritičen nekdanji italijanski premier Enrico Letta. Zaupa v novo vlado.

14. Blejski strateški forum Michelle Bachelet: Stanje na področju človekovih pravic je slabše, kot sem mislila

03.09.2019

"Včasih se vprašam, ali bi privolila, da kandidiram za komisarko, če bi vedela, kako bo. Kajti stanje je slabše, kot sem mislila. Nisem se zavedala, da smo naredili tak korak nazaj na področju človekovih pravic," je na Bledu dejala visoka komisarka ZN-a.

14. Blejski strateški forum Šarec: Ni časa za parcialno delovanje, nujen je globalen odziv

02.09.2019

"Ne smemo spati, češ da se ne da ničesar spremeniti. Čakanje na globalen odgovor ne bo prineslo sprememb. Treba je začeti od spodaj navzgor, na individualni ravni, potem na ravni EU-ja in globalni ravni," je ob odprtju foruma dejal premier Marjan Šarec.

Stran 20 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov