Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Bi flamenko Pet dni strasti, ki jo prinašajo različni obrazi flamenka

14.02.2020

"Za predstavo ENO – ONE je v ozadju dolgotrajen proces, znotraj katerega sem začela odpirati vrata v svoje dvome in razmišljanja, kaj flamenko zame je in predvsem kje, kako in s kom lahko poiščem pot do svoje največje ustvarjalne avtentičnosti."

Intervju Anton Sazonov - Tonač: "Velikokrat se mi je sanjalo o Kangbačenu, da grem na vrh"

09.02.2020

"Vstal sem ob štirih zjutraj, šel hitro s kolesom z Viča na grad, kjer so Šance. Malo sem potreniral, ob 6.00 sem bil pa že v službi. Ob 14.00 pa znova na kolo, na Turnc, pa spet malo potrenirat, na kolo in domov."

Intervju Nina Ivanišin: Za mano je res zelo bogatih 10 let

07.02.2020

"Včasih pomislim, da če bi imel vsak igralec take priložnosti, kot sem jih imela jaz v teh 10 letih, bi bil 100-odstotno zdaj na mojem mestu in bi bil nagrajenec Prešernovega sklada," pravi letošnja nagrajenka, igralka Nina Ivanišin.

Svet Danilo Türk:  Vojna v Iraku leta 2003 je bila največja napaka tega stoletja

06.02.2020

"Naše šentflorjanske travme so posledica tega, da ne znamo razumeti samih sebe kot gospodarja svoje usode," pravi nekdanji predsednik Danilo Türk in dodaja, da je zgolj v naših rokah izbira modela kapitalizma in socialne države, ki ju hočemo imeti.

Evropa Udeleženci spominske slovesnosti v Auschwitzu: Nikoli več takih grozot

27.01.2020

V nekdanjem nacističnem taborišču Auschwitz - Birkenau je ob 75. obletnici osvoboditve oziroma ob dnevu spomina na žrtve holokavsta potekala slovesnost, ki se je je med drugim udeležilo 200 preživelih in voditelji iz več kot 51 držav.

Slovenija Zapleti pri gradnji doma starejših v Markovcih

22.01.2020

V občini Markovci se že več kot desetletje pogovarjajo o gradnji doma za starejše občane. Zemljišče, ki je v občinskih prostorskih načrtih opredeljeno za gradnjo, je občina pred leti kupila s soglasjem svetnikov.

Oman z novim sultanom V kakšno smer bo z novim sultanom zavil Oman, "Švica Bližnjega vzhoda"?

17.01.2020

"S tem ko Oman vstopa v obdobje po sultanu Kabusu, ga čaka iskanje ravnotežja med tem, koliko se želi odpreti globalnemu kapitalizmu, ne da bi zato ogrozil svojo suverenost," pravi novinar in publicist Amar Divakar. 

Po hrvaških volitvah "Presenečenje ni toliko sama zmaga Milanovića kot razlika med njima."

06.01.2020

"Presenečenje ni toliko sama zmaga kot razlika med njima: slabih 105.000 glasov oz. 4 odstotne točke. Namreč, vsi so govorili, da bodo to najbolj napete volitve, pa se to ni zgodilo. Bila je precej gladka zmaga," je volitve komentiral Drago Balažič.

Intervju Mitja Čander: "Ubijamo ambicijo in podpiramo predvsem povprečnost"

30.12.2019

"Priznajmo si: v slovenski kulturi je veliko povprečnosti. Še vedno so tudi vrhunske stvari, ki pa ne nastajajo zaradi sistemske logike, ampak nastajajo zunaj tega," pravi Mitja Čander, ki po esejističnih delih s Slepcem stopa v svet fikcije.

Padec Ceausescuja Romunija 1989: "To je bil res kaos, ljudje niso zaupali nikomur"

25.12.2019

Natanko pred 30 leti so v Bukarešti usmrtili predsednika Nicolaeja Ceausescuja in njegovo ženo Eleno, s čimer je padel zadnji komunistični režim v Evropi. Decembra 1989 je bil v prelomnih dneh v Romuniji tudi fotoreporter Srdjan Živulović.

Intervju Maša Derganc: Preveč razmišljamo in premalo zaupamo svoji intuiciji

16.12.2019

Igralci ne tekmujemo, ampak vsak iz sebe, v stiku s sabo ustvarjamo nova življenja. V svetove, ki jih ustvarjamo na odru, popeljemo občinstvo, da bi se v vseh nas kaj zgodilo, kaj premaknilo, pravi igralka ljubljanske Drame Maša Derganc.

ZDA Vse več Američanov umira v srednjih letih, življenjska doba se že tri leta krajša

08.12.2019

Po desetletjih višanja se pričakovana življenjska doba v ZDA, v nasprotju z drugimi razvitimi državami, že tretje leto zapored znižuje. K temu je največ pripomogla rast števila smrti Američanov v srednjih letih, glavni vzrok za to pa so mamila in alkohol.

Stran 18 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov