Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Afrika Bakhita: Zgodba o kruti in hkrati navdihujoči usodi prve sudanske svetnice

04.12.2019

"Bakhita je imela močan preživetveni nagon in veliko željo, da vedno daje oz. se razdaja: tako je dala otrokom vse, česar sama ni imela," o prvi sudanski svetnici pravi francoska pisateljica Veronique Olmi.

Oder Družina – vir brezpogojne podpore in sprejemanja, hkrati pa tudi največjih frustracij

28.11.2019

"Mislil sem, da bojo taki kot midva. Da bojo boljši kot midva. Izboljšana midva," pravi Bob ženi Fran, potem ko se izkaže, da njuni štirje otroci ubirajo drugačno pot, kot sta pričakovala in da jih bo življenje oklesalo po svoje, kar lahko le gledata.

Liffe Filmska recenzija: Fotograf

23.11.2019

Indijski režiser Ritesh Bratra šest let po Okusih po ljubezni znova prinaša novo toplo, a hkrati grenko-sladko zgodbo iz Mumbaja, v kateri se v nenavadnih okoliščinah rodi ljubezen, ujeta v predsodke indijske družbe.

Merjenje sreče Srečen delavec? Ključna ni plača, temveč, da ima delo smisel in namen

21.11.2019

Vse več podjetij se zaveda, da so srečni delavci bolj produktivni, so manj na bolniški in so bolj lojalni, pravi Meik Wiking, direktor danskega Inštituta za raziskov in avtor več uspešnic. Četudi so ljudje bogatejši, pa niso nujno srečnejši.

Družba Rudi Mraz ob 100. rojstnem dnevu: Človek si zapomni lepe stvari, slabe pozabi

21.11.2019

V novomeškem domu za starejše je te dni zelo veselo, saj sta 100 let praznovala kar dva stanovalca: Štefanija Petan in Rudi Mraz.

Liffe Po 13 letih v predalu je Lara vendarle našla pot na velika platna

19.11.2019

Blaž Kutin je za scenarij filma Lara leta 2006 prejel več nagrad, med drugim tudi nagrado za novi talent EU-ja v Cannesu, a kljub temu doma zanj ni dobil sredstev. Scenarij je zato razočaran pospravil v predal. Do preobrata je prišlo po selitvi v Berlin.

Intervju Markus Kornprobst: Velike sile se morajo zavedati svoje odgovornosti

14.11.2019

"Pričakujem, da se bo nadaljeval vzorec, ki je prisoten že od zgodnjih 50. let prejšnjega stoletja: vojne med državami izbruhnejo zelo redko, vojne znotraj držav pa so pogoste in so običajno zelo uničujoče," o razreševanju kriz pravi Markus Kornprobst.

Marko Radmilovič Butalci in most

12.11.2019

Tepanjci so postavili most. Pa so ga hoteli tudi v Butalah. In so se ozirali, kje bi se dalo takšno imenitno mesto najti, a v Butalah ga niso našli.

Projekt Vida Žalostna jesen številnih starostnikov: 'doručak' s pestjo makaronov za nedeljsko kosilo

12.11.2019

Splet pretresajo žalostne usode starostnikov. "Najtežje je gledati starostnika, ki se mu življenje izteka, pa nima ničesar, česar bi se veselil. Vprašaš se, kakšna družba smo, da smo jih tako pozabili," pravi socialni delavec Mišel Ristov iz Humanitarčka.

Zlati mikrofon "Ta jezik obožujem, je krasno izrazno sredstvo"

11.11.2019

"Besedilo je treba najprej razumeti, da ga lahko intepretiraš. Včasih so rekli, da dober bralec lahko tudi slabo besedilo spravi v neko obliko, če pa si površen, pa tudi odlično besedilo pokvariš," pravi prejemnik kristalnega mikrofona Dušan Tomažič.

Potopis Peš iz Porta v Santiago de Compostela: 280 kilometrov v 10 dneh

17.11.2019

Zgodba se je začela naključno. Sošolka iz osnovne šole je poleti sporočila, da namerava prehoditi portugalski camino, ki pelje od Porta na Portugalskem do Santiaga de Compostela v Španiji, in povabila, če bi šel kdo z njo. V poletnem zanosu sem privolila.

Slovenija Stanovanja starejših niso prilagojena njihovim potrebam

05.11.2019

Veliko starejših bi raje kot v institucionalnih ustanovah ostalo v svojih stanovanjih, a so ta njihovim potrebam večkrat neprilagojena, je na okrogli mizi Sindikata upokojencev Slovenije povedala predsednica sindikata Francka Četković.

Stran 19 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov