Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Zeleni petek Bo EU-ju z novo zakonodajo uspelo zaščititi tropske gozdove pred množičnim krčenjem?

13.05.2022

Evropska unija bo kot prva igralka na mednarodnih trgih z novo zakonodajo skušala zaščititi tropske gozdove pred silovitim krčenjem. Omejila bo namreč uvoz izdelkov, katerih surovine povzročajo množično sečnjo tropskih gozdov.

Znanost in tehnologija Je drobljenje že tako skromnih sredstev res perspektivno za slovensko znanost?

31.03.2022

Predstavniki javnih univerz in raziskovalnih inštitutov se ne strinjajo z dodelitvijo sredstev novoustanovljenemu zavodu Rudolfovo. Borut Rončevič odgovarja, da se jim ni treba opravičevati, ker je vlada prepoznala razvojni potencial zavoda.

Parlamentarne volitve 2022 Če bodo mladi dobili občutek, da so pomembna politična sila, jih bo na volitvah več

31.03.2022

Med vsemi volilnimi upravičenci je mlajših od 30 let le 13 odstotkov, česar se zavedajo tudi stranke, ki pred volitvami običajno raje nagovarjajo starejšo populacijo. A če bodo mladi razumeli, da njihov glas šteje, se bodo volitev udeležili.

Znanost in tehnologija Vodstvo ARRS-ja zagotavlja, da je informacijski sistem agencije stabilen

13.03.2022

"Ponovno poudarjamo, da v preteklem letu ni prišlo do sesutja informacijskega sistema, temveč smo bili zaradi zastarelosti in nezanesljivosti starega sistema (...) primorani pristopiti k nujni prenovi," so sporočili iz ARRS-ja.

Slovenija Upravni odbor ARRS-ja podaljšal rok za prijavo na mesto direktorja

04.03.2022

Kmalu za tem, ko je upravno sodišče odločilo, da je vladno imenovanje štirih članov ARRS-ja nezakonito, se je sešel novi-stari odbor ARRS-ja. Odločil je, da podaljša rok za prijavo na mesto direktorja ARRS-ja.

Zakon o varstvu okolja Se bo iz podnebnega sklada financirala energetsko potratna industrija?

23.02.2022

"Zdi se nam absurdno, da iz podnebnega sklada, ki je namenjen zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, financiramo podjetja z zelo visokimi emisijami TGP," zakon o varstvu okolja komentira Andrej Gnezda. Nekatere rešitve nevladniki vendarle pozdravljajo.

Znanost in tehnologija "ARRS v katastrofalnem stanju. Vodstvo nastavljeno. Vizija neznana."

24.02.2022

Javna agencija za raziskovalno dejavnost (ARRS) je v ponedeljek objavila razpis za direktorja, rok za prijavo je 7. marec. Raziskovalci so prepričani, da namerava vlada s tem omogočiti ohranitev položaja trenutnemu vršilcu dolžnosti, Mitji Lainščaku.

Slovenija Življenje brez mobilnega signala in interneta

10.04.2022

"Ko grem delat v gozd ali ko grem od doma, telefona ne nesem s sabo, zato ker ga ne rabim, ker mi ne lovi," svoj vsakdan opisuje Slavko Šorli, ki ima kmetijo v Kneških Ravnah. V vasi le s težavo ulovijo mobilni signal niti nimajo priključka za medmrežje.

Gospodarstvo "Pri visoki inflaciji vedno obstaja bojazen, da se bo prelila v prihodnje ravnanje potrošnika"

12.02.2022

"Če ne verjamemo denarnim oblastem, da je inflacija le prehodnega značaja, temveč podjetja in potrošniki vračunajo višjo rast cen tudi v prihodnjih mesecih in letih, lahko ta pričakovanja dejansko vodijo v še višje stopnje rasti inflacije."

Okolje Ali slovenski gozdovi zagotavljajo ponor CO2?

31.01.2022

Slovenski gozdovi so si opomogli po ujmah, ki so jih prizadele v preteklem desetletju. V zadnjih nekaj letih so tako znova zmožni asimilirati ogljik prek CO2 iz ozračja.

Okolje Kaj so emisijski kuponi in zakaj se dražijo?

18.01.2022

Emisijski kupon predstavlja pravico do izpusta ene tone ogljikovega dioksida. V začetku januarja 2020 je emisijski kupon stal dobrih 15 evrov, januarja 2021 se je cena gibala okoli 35 evrov, letošnje cene že presegajo 80 evrov.

Intervju: Borut Ošlaj "Žal imamo ljudje čudaško in nevarno lastnost, da se resnično zganemo, ko je že skoraj prepozno"

20.12.2021

"Mar ne bi bilo bolj smiselno in etično upravičeno, da našo pozornost namesto skrajno redko resnim stranskim učinkom cepljenja posvetimo pogostim in resnim posledicam okužbe in v zadnjem času več kot 10 umrlim dnevno in prenapolnjenim bolnišnicam?"

Stran 7 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov