Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Neuradna predvolilna kampanja že teče Prestopi in povezovanja – razporejanje človeških virov pred volitvami

16.12.2021

Skoraj isti hip, kot je predsednik Pahor za 24. april napovedal volitve, se je začela intenzivna "neuradna" volilna kampanja, opaža Tanja Starič. Miro Haček prestope poslancev v druge stranke razume kot prerazporejanje človeških virov pred volitvami.

Ljubljana Zasneženi pločniki in kolesarske steze ujezili Ljubljančane

15.12.2021

Med Ljubljančani je bilo v preteklem tednu veliko razprav in negodovanja glede spluženosti pločnikov in kolesarskih stez v mestu. Redni obiskovalci Rožnika opozarjajo, da so poti do Cankarjevega vrha povsem zaledenele.

Slovenija Nekateri prostovoljci so se med epidemijo prvič srečali s smrtjo

05.12.2021

Prostovoljci Rdečega križa in Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana so med epidemijo pomagali starostnikom, ki so občasno ostali povsem izolirani. Prostovoljci so predstavljali njihov edini stik z zunanjim svetom.

Zdravje Plačevanje bolnišničnega zdravljenja bi bilo mogoče uvesti le s spremembo zakonodaje

02.12.2021

Ali je mogoče, da bi bolniki s plačanim zdravstvenim zavarovanjem morali doplačati hospitalizacijo na covidnem oddelku zaradi odločitve, da se ne bodo cepili? ZZZS pojasnjuje, da bi za kaj takega morali spremeniti zdravstveno zakonodajo.

Slovenija Maske, ki jih je podjetjem razdelilo ministrstvo, je inšpekcija označila za neprimerne

05.12.2021

Ministrstvo za gospodarstvo je lansko jesen podjetjem z manj kot petimi zaposlenimi, ki so izpadla iz predhodnih razpisov, ponudilo pakete brezplačnih zaščitnih mask. Izkazalo se je, da maske niso bile ne brezplačne ne primerne.

Novi koronavirus Če bo potrebno, bo cepivo prilagojeno različici omikron

29.11.2021

Prve odmerke mRNK-cepiv, ki bi bila prilagojena na omikron, bi lahko prejeli najprej spomladi. BioNTech je med tem že začel prilagajanje svojega cepiva na novo različico koronavirusa. In zakaj cepivo ni bilo prilagojeno na delta različico?

#Epidemija Skoraj petina Slovencev avtomobil uporablja na poteh, krajših od kilometra

03.12.2021

Ne glede na močno onesnažen zrak, število hudih prometnih nesreč in na ogromne stroške, ki nam jih povzroča, je avtomobil (morda celo dva ali trije) ljubljenec slovenskih gospodinjstev. Epidemija je njegovo priljubljenost le še utrdila.

Onkraj mehurčka Antropocen - ko človek postane glavni dejavnik spreminjanja okolja

04.12.2021

Najbogatejših deset odstotkov svetovnega prebivalstva v ozračje prispeva skoraj polovico vseh toplogrednih plinov, zato reševanje podnebne krize ne bo uspešno, dokler ne bomo naslovili svetovne neenakosti.

Novi koronavirus Cepljenje med okužbo ne povzroči težjega poteka bolezni

12.11.2021

"Velikokrat obstaja možnost, da smo bili nevede v rizičnem stiku, posebej kadar je tako velik delež populacije naenkrat okužene, vendar to ni razlog, da se ne bi cepili," sporočajo z NIJZ-ja.

Gospodarstvo "Poskus zamenjave direktorjev v energetiki je tipično političen in nima strokovnega ozadja"

11.11.2021

"Ne pozabimo, da se bodo v energetiki obračala visoka finančna sredstva. Smo pred volitvami, ki za stranke niso poceni. Stranke potrebujejo donatorje, zato morajo biti na ustreznih mestih ustrezni ljudje," menjave v energetiki komentira Peter Novak.

#Epidemija Zakaj moramo elektronske odpadke nujno zbirati ločeno?

19.11.2021

Elektronski odpadki niso le najhitreje naraščajoča vrsta odpadkov, temveč tudi hitro rastoča svetovna težava. Letos bomo do konca leta proizvedli kar 56 milijonov ton elektronskih odpadkov, kar je več, kot naj bi tehtal Kitajski zid. 

Pogovor "Za dokazovanje moči mora premier izkoriščati retorična sredstva in zunanjo politiko"

15.10.2021

"Podpora vladi je zelo nizka, zato mora premier razpravo preusmeriti drugam. V zadnjem letu in pol to zelo pogosto počne na področju mednarodnih odnosov," opaža Marko Lovec s katedre za mednarodne odnose na ljubljanskem FDV-ju.

Stran 8 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov