Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Sum korupcije Je bolnišnica Brežice javno naročilo priredila točno določenemu dobavitelju?

06.07.2023

Splošna bolnišnica Brežice je v javnem naročilu materiala za operacije kolen in ramen uporabila dokumentacijo, katere avtor je eno od podjetij, ki se poteguje na razpisu. V bolnišnici so razpisne pogoje po pritožbah nekoliko spremenili.

Pred počitnicami Otroci imajo potrebo po stiku. Na tehnologijo se naslonijo, če odnosov ni na voljo.

23.06.2023

Starši naj med počitnicami z otroki čim več časa preživijo ob dejavnostih, ki ne vključujejo zaslonov. Prav normalizacija njihove uporabe je pri šolarjih pustila opazne posledice. Ker so slabše socializirani, težje razrešujejo konflikte, več je nasilja.

Komentar Marinka Banjaca "SDS se postopoma pripravlja na obdobje po Janši"

22.06.2023

"To je seveda ena od možnosti na kongresu stranke SDS čez dve leti, tako kot je bila na vseh dosedanjih kongresih," se je Janez Janša na Twitterju odzval na navedbe, da naj za predsednika stranke na prihodnjem kongresu ne bi več kandidiral.

Zdravje Otroci so v pregretih avtomobilih do petkrat bolj ogroženi kot odrasli

20.06.2023

Kadar je zunaj več kot 30 stopinj, se temperatura v avtomobilu lahko v pol ure dvigne do 50 stopinj Celzija. Otroci so na vročinske udare še posebej občutljivi, saj se njihovo telo segreje od trikrat do petkrat hitreje kot pri odraslih.

Okolje Vetrnice na Pohorju: "Drobljenje projektov je nezakonito"

08.06.2023

Okoljski pravnik Aljoša Petek opozarja, da gre pri umeščanju 56 vetrnic na Pohorje za drobljenje postopkov in da bi moral biti projekt voden v državnem prostorskem načrtu. Zakonodaja drobljenj ne dopušča, se pa v praksi dogajajo.

Ob stavki osebnih asistentov "Morda je celo bolje, da je odnos bolj uraden, kot pa prijateljski"

25.05.2023

"Nekoč se je zgodilo, da je odpovedala baterija v ventilatorju in v nekaj sekundah je postal povsem bled," skrb za uporabnika opisuje osebni asistent Toni, ki svoj poklic opravlja že deset let in se danes pridružuje stavki osebnih asistentov.

Okolje Kako naj izbiramo med obnovljivimi viri in ohranjeno naravo?

24.05.2023

Kar nekaj območij, ki so primerna za uvajanje obnovljivih virov energije iz vetra in vode, se prekriva z območji Nature 2000. Kako reševati prihajajoče konflikte, v katerih se bomo morali odločati med ohranjanjem narave in umeščanjem OVE-jev v prostor?

Okolje Ali je meso upravičeno na zatožni klopi?

14.05.2023

Na Kmetijskem inštitutu opozarjajo, da se glede uživanja mesa in živinoreje v javnosti pogosto pojavljajo netočne informacije. A znanost vztraja, da je tako z vidika zdravja kot vpliva na podnebje obseg živinoreje treba zmanjšati.

Okolje Bo nad pohorskimi gozdovi zraslo 56 vetrnic?

08.05.2023

Na Pohorju se načrtuje gradnja 56 vetrnih elektrarn. Okoli 200 metrov visoke vetrnice se bodo, če bo projekt izveden, raztezale na območju Areha, Treh kraljev in Rogle. Vse več je opozoril, da bi projekt pregrobo posegel v neokrnjeno naravo Pohorja.

Zdravje Razmah dodatnih zdravstvenih zavarovanj, ki krijejo storitve pri zasebnikih

28.04.2023

Zanimanja za dodatna zdravstvena zavarovanja, ki krijejo zdravljenja v zasebnih ambulantah, je vse več, priznavajo pri Generaliju, Vzajemni in Triglavu, ki dodatna zavarovanja vse intenzivneje oglašujejo tako posameznikom kot podjetjem.

Zeleni petek "Ko reko enkrat ubiješ, ni več poti nazaj"

24.03.2023

"Vsaka reka ima svojega varuha," opaža Alja Bulič, vodja projekta Varuhinje rek, ki povezuje civilne iniciative, ki se zavzemajo za ohranjanje njihovih bogatih ekosistemov. Reke namreč niso le stičišča življenj, temveč tudi številnih interesov.

Direktorica Gozdarskega inštituta Ljudje se na drevesa čustveno navežemo, a na Rožniku pač ne moremo imeti pragozda

08.03.2023

Nike Krajnc je v 75-letni zgodovini Gozdarskega inštituta Slovenije s februarjem postala prva ženska na mestu direktorice. Obžaluje, da niso bili meščani o poseku na Rožniku bolje obveščeni. "Spregledali smo ljudi, ki so čustveno navezani na ta gozd."

Stran 4 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov