Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Lokalne novice Velenjski župan Peter Dermol: Uvoza indonezijskega premoga nismo nikoli podpirali

06.10.2022

"V Šaleški dolini imamo vir onesnaževanja, zaradi katerega se v podnebni sklad steka na desetine milijonov evrov. Do danes nismo nazaj v dolino prejeli niti enega samega evra za sanacijo," opozarja župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Kdo kandidira Milan Brglez stavi na spoštovanje in povezovanje

22.09.2022

"Potrebujemo povezovanje, potrebujemo spoštovanje, to sta dve ključni zadevi, ki ju moramo v teh težkih časih ponotranjiti," je ob napovedi svoje kandidature za predsednika republike dejal evroposlanec Milan Brglez. Podprla sta ga Gibanje Svoboda in SD.

Predsedniške volitve 2022 Milan Kučan, prvi predsednik samostojne Slovenije

19.09.2022

Leta 1990 je bil Milan Kučan na prvih demokratičnih volitvah izvoljen za predsednika Predsedstva Republike Slovenije. Decembra 1992 je bil izvoljen za prvega predsednika samostojne Slovenije, volivci so mu leta 1997 namenili še en mandat.

Slovenija "Spolno nasilje je velik družbeni problem, ki ga ne naslavljamo dovolj odkrito"

22.08.2022

Policija preverja obtožbe o spolnih napadih, ki jih v anonimnih sporočilih na družbenih omrežjih pripisujejo znanemu kulturniku. Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v izjavi zavrnila poznanstvo z njim. Na Inštitutu 8. marec ponujajo pomoč žrtvam.

Gospodarstvo Zakaj Ascent Resources od Slovenije lahko zahteva pol milijarde evrov?

19.08.2022

Pogodba o energetski listini (ECT) zasebnim podjetjem omogoča, da tožijo državo, če je s spremembo zakonodaje vplivala na njihovo naložbo. Po prepovedi frackinga je Ascent Resurces svojo oceno škode zvišal na pol milijarde evrov.

Portal za paciente V ljubljanskih zdravstvenih domovih nič več dopisovanj z zdravnikom po elektronski pošti

12.08.2022

V Zdravstvenem domu Ljubljana so začeli uvajati Portal za paciente, prek katerega pacient dostopa do svojega zdravnika. Po uveljavitvi portala v posameznem zdravstvenem domu komunikacija z zdravnikom po elektronski pošti ni več mogoča.

Gospodarstvo Cene peletov od začetka poletja zrasle za več kot 30 odstotkov

10.08.2022

Oktobra 2021, ob začetku lanske kurilne sezone, je tona peletov v 15-kilogramskih vrečah stala približno 275 evrov, maja okoli 350 evrov, zdaj se cene za tono peletov gibljejo že okoli 600 evrov.

Okolje Množični pogini rib: Ne le suša, težava sta tudi regulacija rek in turizem

02.08.2022

"Vodotoke smo zregulirali, temperature so vedno višje in ta habitat za ribe, kot so sulec, lipan, potočna postrv, ni več primeren, zato izginjajo," pogine pojasnjuje Miroslav Žaberl z Ribiške zveze Slovenije. Težave povzroča tudi množični turizem.

Kras Od začetka požara odstranili približno 300 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev

28.07.2022

Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so od začetka požara na Krasu varno odstranili že okoli 300 neeksplodiranih ubojnih sredstev, skupno skoraj dve toni.

Okolje "Kras je najzahtevnejše področje za obnovo gozda. Sadi in seje se praktično v kamen."

27.07.2022

Na Krasu še vedno tli, a strokovnjaki že snujejo obnovo pogorelega gozda. "Črni bor je po eni strani zelo odporen, po drugi strani pa zelo lepo gori," pojasni Jože Mori iz Zavoda za gozdove. Obnova bo tako osredotočena predvsem na sajenje listavcev.

Lokalne novice Nekaj vaščanov ostalo v Vojščici: Zublji trikrat višji od borov, ogenj le še 300 metrov od hiš

21.07.2022

Tadej Rogelja je ostal v Vojščici, ki so jo zaradi približevanja ognja zjutraj evakuirali. V vasi, ki ima približno 230 prebivalcev, vztraja manj kot deset domačinov. Ogenj je oddaljen le še 300 metrov od prvih hiš. Temperatura je 39,5 stopinje Celzija.

Slovenija Železniško omrežje prezasedeno, hromijo ga tudi obsežna prenovitvena dela

21.07.2022

Slovenske železnice so zaradi prezasedenosti tirov v nedeljo za 48 ur povsem ustavile sprejem tujih tovornih vlakov v slovensko železniško omrežje. V torek so se meje za tuje tovorne vlake spet odprle. Dela na omrežju vplivajo tudi na potniški promet.

Stran 6 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov