Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Znani "Bogatejša kot kralj" – nova britanska prva dama je ena najbogatejših Indijk

25.10.2022

Ob imenovanju novega britanskega premierja je Združeno kraljestvo dobilo tudi novo prvo damo, Akshato Murthy, ki je pritegnila zanimanje javnosti ne le zaradi dejstva, da je odraščala v Indiji, ampak predvsem zaradi svojega premoženja.

Plačni sistem Po podpisu dogovora s Fidesom javni sektor na nogah: "Zadnji žebelj v enotni plačni sistem"

20.10.2022

Po podpisu sporazuma med vlado in sindikatom Fides, po katerem bo do 1. aprila oblikovan ločen plačni steber za zdravstvo, v drugih sindikatih ocenjujejo, da je vlada kljub drugačni zavezi pristala na izstop ene skupine iz enotnega sistema.

Intervju Novomeški župan: Centralizacija Slovenije na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti je izjemna

08.10.2022

"V Novo mesto se na delovna mesta vsakodnevno pripelje 12-13 tisoč zaposlenih. To generira promet, ki mu prometna infrastruktura ne more slediti. Zato je eden glavnih izzivov reševanje prometne problematike," največjo težavo izpostavlja župan Macedoni.

Danska Drama na danskem dvoru: je bil Joachim "prisiljen v izgnanstvo", njegovi otroci pa oropani nazivov?

04.10.2022

Danska kraljeva družina je najstarejša v Evropi, izjemno priljubljena in ena najbolj "normalnih". A kot to velja za vse družine, se tudi znotraj te pojavljajo spori. Le da ni bil še noben tako velik kot zadnji, ki je že skoraj prerasel v škandal.

Smrt Elizabete II. Obdobje Karla III.: spremembe gotovo bodo, a prav radikalnih ne bo

24.09.2022

Po koncu pogrebnih slovesnosti za pokojno Elizabeto II. se oči (predvsem britanske) javnosti obračajo k novemu kralju Karlu III. Kakšne bodo njegove prioritete? Se bo zgledoval po materi in ohranjal strogo nevtralnost?

Imena vladarjev Charles ali Karel? Za jezikoslovce pri tem ni zmede.

09.09.2022

Britansko kraljico je po njeni smrti nasledil njen prvorojenec Charles, ki si je izbral vladarsko ime Charles III. oz. v slovenskem jeziku Karel III. Zakaj smo njegov naziv poslovenili? Jezikoslovci poudarjajo, da gre za kontinuiteto.

Evropa Operacija Spomladanska plima: kako bo Karel III. postal kralj?

08.09.2022

Po 70 letih vladanja Elizabete II. Združeno kraljestvo in države Britanske skupnosti narodov dobivajo novega kralja, 73-letnega Karla III. Postopki imenovanja in na koncu kronanja novega kralja so natančno določeni s protokolom.

Protest proti Vizjaku maja 2020 Poltretje leto po pridržanju protestniki dobili zadoščenje: policija ni ravnala prav

07.09.2022

Dve leti po tem, ko je policija nasilno odstranila nekaj protestnikov izpred ministrstva za okolje, kjer so protestirali proti predlogu tretjega protikoronskega zakona, je sodišče odločilo, da je policija ravnala narobe, je sporočil Marin Medak.

Platinasti jubilej "Spodbujamo tako Britance kot njihove slovenske prijatelje in sosede, da nazdravijo kraljici"

02.06.2022

Milijoni Britancev in prebivalcev držav Commonwealtha bodo štiri dni veseljačili, nazdravljali in spremljali številne dogodke, posvečene kraljici – začenja se namreč uradno praznovanje Elizabetinega platinastega jubileja, 70 let na prestolu. 

Glasba "Potrebujemo RTV, ki ga ne usmerja kapital, še manj politika, ampak dobri uredniki in direktorji"

23.05.2022

Glasbeniki so si enotni: Javna RTV bi morala biti podpora glasbenim ustvarjalcem, osredinjati pa bi se morala predvsem na tiste žanre in izvajalce, ki morda niso tako komercialno zanimivi. Kritični so predvsem do pomanjkanja glasbenih urednikov.

Slovenija Premik zimskih počitnic: "Pri tej odločitvi se zelo vidi, kakšno prioriteto sploh ima šolstvo"

06.05.2022

"Problematično je, da odločitev ni bila sklenjena zaradi koristi otrok, ampak nekaterih drugih interesentov," odločitev, da bodo v prihodnjem šolskem letu zimske počitnice prestavljene, komentira Ajda Erjavec iz Društva šolskih svetovalcev.

Nova sestava DZ-ja Kdo se vrača, kdo ostaja in kdo je nov obraz v hramu demokracije?

24.04.2022

Med 88 novoizvoljenimi poslanci bo po neuradnih izidih nov sklic državnega zbora sestavljalo 28 poslancev aktualne sestave DZ-ja, pet ministrov in dva župana. V novem državnem zboru bo 35 žensk.

Stran 4 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov