Meghan, Harry in kraljica. Foto: Reuters
Meghan, Harry in kraljica. Foto: Reuters

Intervju vojvodinje in vojvode Susseških z ameriško kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey močno odmeva že od nedelje zvečer in vrstili so se pozivi, naj se vendarle oglasi tudi Buckinghamska palača, vendar so bili za britanske medije vsi tiskovni predstavniki in drugi zaposleni, ki so pooblaščeni za stike z mediji, že od zgodnjih ponedeljkovih ur nedosegljivi.

Sorodna novica Harryjev in Meghanin intervju odmeva: "Monarhija v največji krizi po 85 letih"

Eden najuglednejših časopisov The Times je ob tem poročal, da je iz dobro obveščenih virov izvedel le, da si je kraljica vzela čas za razmislek o tem, kaj bo izrekla.

Palača se je tako odzvala šele v torek pozno popoldne, po pričakovanjih pa so se odločili, da ne bodo javno prali umazanega družinskega perila. "Celotno družino je razžalostilo spoznanje, kako težka so bila zadnja leta za Harryja in Meghan," so zapisali v izjavi.

Dodali so, da se sicer spomini na določene dogodke lahko razlikujejo, toda poudarili, da so očitki o rasizmu zelo skrb vzbujajoči. Zagotovili so, da se bodo v družinskem krogu o tem tudi zasebno pogovorili. "Harry, Meghan in Archie bodo vedno ljubljeni člani družine," so poudarili za konec.

Hudi očitki na račun dvora

39-letna Meghan Markle je v odmevnem intervjuju glede odnosov na britanskem dvoru dejala, da se je položaj "začel res slabšati", potem ko sta se s 36-letnim princem Harryjem poročila, maja 2018.

Sorodna novica Vojvodinja Meghan ni želela več živeti, kraljevo družino obtožuje rasizma

Začeli so se prepiri glede naslova princa za sina in zagotovitve varnosti, Meghan pa je bila tako potrta, da je imela tudi samomorilne misli.

Meghan je zatrdila tudi, da je njen sin Archie, ki je zdaj star že eno leto, prikrajšan za naslov princa, ker so bili v kraljevi družini zaskrbljeni, "kako temna je lahko njegova koža, ko se rodi". "To mi je povedal Harry, to so bili pogovori, ki jih je imel z družino," je razkrila nekdanja ameriška igralka, katere oče je belopolt, mama pa je temnopolta.

Imena, kdo je izražal take skrbi, ni želela razkriti in tudi Harry je dodal, da tega pogovora nikoli ne bo delil z javnostjo, je pa dejal, da je bil šokiran v tistem trenutku. Oprah pa je zagotovil, da ni šlo za njegovo babico kraljico in prav tako ne za dedka, princa Filipa.