Na Kaninu se je v petek snela jeklena vrv, zaradi česar sta dve kabini zgrmeli po pobočju. Foto: MMC RTV SLO
Na Kaninu se je v petek snela jeklena vrv, zaradi česar sta dve kabini zgrmeli po pobočju. Foto: MMC RTV SLO

Turistični delavci upajo, da bodo lahko kabinsko žičnico na kaninsko smučišče po petkovi nesreči kmalu ponovno pognali, saj je ob koncih tedna ob lepem vremenu smučišče polno. Kdaj točno bo žičnica ponovno začela obratovati, pa še ni znano.
Prevoznik Etvin Berginc, ki za LTO Bovec opravlja avtobusne prevoze, je povedal, da so danes organizirali prevoz z dvema avtobusoma za od 50 do 70 gostov, ki trenutno bivajo v Bovcu. Pot do smučišča Sella Nevea je dolga 32 kilometrov, zanjo pa potrebujejo približno uro in pol. "Smučarje smo v Bovcu pobrali okrog 8.30, iz Selle Nevee pa se bomo vračali ob 16.30," je še povedal Berginc.
Kmalu naj bi bilo znano tudi poročilo inšpekcijskega nadzora, ki so ga opravili v soboto. Temu sledi odprava napak, ki bi jih ugotovil inšpektor, pred začetkom obratovanja pa mora ATC Kanin opraviti še strokovnotehnični pregled žičnice.
Kaninsko smučišče bo zato še nekaj dni zaprto, kar predstavlja nov udarec za ATC Kanin. Družba bi namreč potrebovala dobro smučarsko sezono, saj je precej zadolžena, dnevno pa zaradi zaprtja izgublja med 5.000 in 10.000 evri.