Do najpozneje petka bo tokrat čas za zimske užitke. Fotografija je simbolična in je nastala pred časom. Foto: BoBo
Do najpozneje petka bo tokrat čas za zimske užitke. Fotografija je simbolična in je nastala pred časom. Foto: BoBo

"Kaže, da bo sneg," je za Radio Slovenija povedal dežurni meteorolog na agenciji za okolje Brane Gregorčič. "Za kakšnega snežaka bo že. Sneg ne bo pretirano južen, ker se bo v glavnem to dogajalo ob temperaturah malce pod ničlo. Tako da bo razpoloženje vsaj za nekaj dni postalo zimsko."

1. decembra se namreč uradno začne meteorološka zima.

Kaj se bo z vremenom dogajalo ta teden? Ponedeljek bo najbolj sončen, a obenem hladen dan. Ob sončnem vremenu se bodo temperature povzpele do največ pet stopinj Celzija. V torek bodo jutranje temperature padle "kar nekaj stopinj" pod ničlo, v notranjosti Slovenije se bo pooblačilo, sončno bo le še na Primorskem.

Sorodna novica Slovenski žičničarji začetek sezone predlagajo po 15. decembru

Izrazita sprememba bo v sredo. Na Primorskem bo po nižinah rahlo deževalo, v južni Sloveniji pa se bodo že dopoldne začele pojavljati prve snežinke. Popoldne bo sneženje zajelo že večji del Slovenije, je napovedal Gregorčič. V notranjosti države se bo do večera nabralo do največ pet centimetrov snega.

"Bo pa nekaj več snega, kot kaže, v noči na četrtek. V četrtek zjutraj bi se lahko na vzhodu Slovenije zbudili pod kakšnih pet centimetrov debelo odejo, drugje pa morda tudi od 10 do 15 centimetrov. Je realno, vsaj po današnjih izračunih," je povedal za Radio Slovenija.

Vse skupaj se bo dogajalo ob temperaturah malce pod ničlo, tako da ta sneg ne bo pretirano južen. Bo pa čas za zimske užitke razmeroma kratek. Konec tedna namreč kaže na odjugo z nekaj dežja.