Lukačičeva naj bi imela težave z zdravjem. Foto: RTV Slo
Lukačičeva naj bi imela težave z zdravjem. Foto: RTV Slo
Janez Janša
Janša: Lukačičeva že od nastopa funkcije zelo resno dela. Foto: RTV Slo

Janša je zatrdil, da ministrica že od nastopa funkcije zelo resno dela, med drugim je pripravila nekaj zelo dobrih predlogov za reševanje problemov na ministrstvu. Dodal je, da bi bila s tega vidika velika škoda, če bi odšla.

Razmišljanje o odstopu naj ne bi bilo povezano z aferami v kmetijstvu, saj naj bi bile te, kot je dejal Janša, posledica povolilnih sunkov, poleg tega pa so zanje odgovorni tisti, ki so upravljali državo v prejšnjih mandatih.

Izogibanje javnim nastopom?
Lukačičeva naj bi se sicer v zadnjem času izogibala javnim nastopom.

Po pisanju Dnevnika je na petkovo srečanje Evropskega združenja za trgovino z živino in mesom v Portorožu ni bilo, ker je morala zjutraj, glede na uradno sporočilo, zaradi srčnih težav na urgenco ljubljanskega Kliničnega centra. Vendar se je pozneje pokazalo, da Lukačičeve v petek niso sprejeli na nobenem od urgentnih oddelkov Kliničnega centra, piše časopis.

To ni edini primer, da je zavrnila obisk kakšnega dogodka. Janša je glede obtožb, da se oddaje na komercialni televiziji ni udeležila, nato pa je navedla napačen razlog za odsotnost, dejal, da gre za lažne in žaljive obdolžitve.