Nogometaši Fulhama se veselijo vrnitve v Premier ligo. Foto: Reuters
Nogometaši Fulhama se veselijo vrnitve v Premier ligo. Foto: Reuters
Tom Cairney je dosegel edini gol na odločilni tekmi. Foto: Reuters
Lastnik Fulhama Shadid Khan čestita trenerju, sicer nekdanjemu nogometašu, Slaviši Jokanoviću ob uvrstitvi v Premier ligo. Foto: Reuters

Med najboljše ekipe na Otoku se Fulham vrača po štirih letih.

Odločilna kvalifikacijska tekma za uvrstitev v Premier ligo je potekala na enem najznamenitejših stadionov na svetu pred 85.243 gledalci.

Ti so na tekmi videli le en gol. V 23. minuti je zadel Tom Cairney, meril je v levi spodnji kot, pomembno vlogo pa je odigral Ryan Sessegnon – najprej je sprejel dolgo podajo, nato pa jo je natančno posredoval Cairneyju.

Tretjeuvrščena ekipa je v pravkar končani sezoni angleške druge lige za zmago trepetala do zadnjega, saj je v 70. minuti ostala le z desetimi možmi po izključitvi Denisa Odia, a je ohranila minimalno prednost do konca. Aston Villa, ki je sezono 2017/18 končala na četrtem mestu, pa bo imela še tretje leto v nizu status drugoligaša.

Zdaj so znani vsi udeleženci Premier lige v sezoni 2018/19, pred Fulhamom sta si elito zagotovili najboljši drugoligaški ekipi Wolverhampton Wanderers in Cardiff City.

Aston Villa - FULHAM 0:1 (0:0)
Cairney 23.
RK: Odoi 70./Fulham

Aston Villa: Johnstone, Hutton, Terry, Chester, Elmohamady (77./Kodjia), Jedinak (77./Onomah), Adomah, Grealish, Hourihane (82./Hogan), Snodgrass, Grabban.

Fulham: Bettinelli, Fredericks (83./Christie), Odoi, Ream, Targett, Cairney, McDonald, Johansen (72./Norwood), Kamara (77./Kalas), Mitrović, Sessegnon.

Sodnik: Anthony Taylor