Foto:
Foto:
Britanski obrambni minister Geoff Hoon.

Moktada Al Sadr je pred tem sporočil, da se bodo njegove milice umaknile iz Nadžafa, vendar le, če bodo preklicali obtožbo za umor. Po prijetju enega Sadrovih glavnih poveljnikov v Nadžafu nekaj časa ni bilo večjih bojev.

Velika Britanija v Irak pošilja okrepitve
Velika Britanija bo v Irak poslala 370 novih vojakov, ki pa bodo delovali samo v britanskem sektorju v državi. Velika Britanija bo to oznanila popoldne, je sporočilo britansko obrambno ministrstvo. Pojasnili so, da gre za prilagajanje trenutnim razmeram, ne pa za veliko strateško odločitev. Na Otoku se že dalj časa pojavljajo poročila o napotitvi dodatnih sil v Irak. Po navedbah nekaterih medijev naj bi se 8.000 britanskim vojakom pridružilo še 3.000. Prebrati je bilo tudi mogoče špekulacije, po katerih naj bi dodatne enote namestili tudi na severnejša žarišča, kot na primer Nadžaf.

Ubiti trije ameriški vojaki
V napadih v pokrajini Al Anbar so umrli trije ameriški vojaki, je sporočila ameriška vojska. Okoliščine njihove smrti niso znane. V pokrajini Al Anbar ležita mesti Faludža in Ramadi. Od začetka ameriške operacije v Iraku je bilo v državi ubitih najmanj 584 ameriških vojakov.