Žan Košir je v Pjongčangu osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo. Foto: EPA
Žan Košir je v Pjongčangu osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo. Foto: EPA

Bronasti iz Pjongčanga je v preteklih dneh pod vodstvom Jerneja Demšarja in Gašperja Oblaka treniral v Kranjski Gori. "Zadovoljen sem s poolimpijskim delom treningov na snegu. Za zdaj je vse pod nadzorom, tako da bom v Švici najbrž štartal. Predzadnjič v tej sezoni," je povedal Košir.

Tekma v jugovzhodnem delu Švice bo hkrati zadnja Koširjeva letošnja tekma za svetovni pokal. "Na zaključku v Winterbergu 17. in 18. marca v paralelnih slalomih zagotovo ne bom deskal, udeležil pa se bom državnega prvenstva konec marca na Rogli," je načrte za zaključni del sezone razkril nosilec treh olimpijskih kolajn.

Na krilih izida s Kayserija, prvih stopničk v svetovnem pokalu, bo v Scoulu nastopil Tim Mastnak, ki je izredno optimističen. "Končno se mi je vse skupaj le izšlo po pričakovanjih. Zdaj sem povsem sproščen. Pritiska ni več, tako da na polno vstopam v marčevski del sezone. Komaj čakam, da bom znova na startni rampi," se nastopa v Švici veseli Mastnak.

Vrnitev svetovnega pokala v Švico pozdravlja tudi Rok Marguč, ki je v Švici dosegel svojo edino zmago za svetovni pokal. "V soboto bo minilo natanko pet let od te moje zmage v Arosi, ki je za slovensko alpsko deskanje tudi zaradi naslova svetovnega prvaka Roka Flandra leta 2007 zelo uspešno prizorišče. Upam, da bo odslej to tudi Scuol," pravi v Turčiji četrtouvrščeni Marguč.