Kranjskogorski župan Jure Žerjav je v hudem sporu s športnim društvom Planica. Foto: verjemivsvojkos.com/Drago Perko
Kranjskogorski župan Jure Žerjav je v hudem sporu s športnim društvom Planica. Foto: verjemivsvojkos.com/Drago Perko

Društvo od občine zahteva lastništvo treh občinskih parcel na doskočišču velikanke in objekta Kavka, ki naj bi jih občina društvu obljubila že pred leti. Predsednik Športnega društva Planica Bogomir Košir je bil že ob začetku sojenja prepričan, da bo društvo zemljišča, ki jim jih je občina obljubila, dobila nazaj.

"Občina Kranjska Gora je že leta 2001 sprejela sklep o prenosu lastninske pravice teh treh parcel na planiško športno društvo. Zdaj mora občina ta sklep še izvršiti in podpisati pogodbo, s katero bo v Planici lastnik in gospodar postal tisti, ki je vsa leta vlagal v objekte in zanje skrbel," je poudaril Košir.

Žerjav sploh ne priznava društva
Kranjskogorski župan Jure Žerjav je vse zahteve ŠD Planica zavrnil kot neupravičene: "Društvo se ni organiziralo kot društvo v skladu z društveni pravili. Ob tem velja, da je občina lastnica le dela zemljišč, na katerih stoji skakalnica, preostala zemljišča pa so v zasebni lasti in lasti agrarne skupnosti Rateče - Planica." Žerjav je prepričan, da je vzrok spora želja po privatizaciji objektov v Planici.

Košir je povsem drugačnega mnenja: "Športno društvo bo lahko zadoščenje dobilo le na sodišču. Gre za pravo zaroto s strani župana in Smučarske zveze Slovenije proti društvu."

Tekme naj ne bi bile ogrožene
Lastniški spor naj po zagotovilih župana ne bi vplival na izvedbo marčevskih tekem v Planici, kjer tečejo priprave na gradnjo 94 milijonov evrov vrednega nordijskega središča, ki naj bi bilo končano leta 2010.

Projekt predvideva obnovo letalnice, velike Bloudkove skakalnice in manjše skakalnice za treninge ter ureditev nove tekaške proge in stadiona. Ministrstvo za šolstvo in šport še ni prejelo vseh zemljišč.