Se bosta Tina Maze in Andrea Massi lahko smejala tudi skupaj z vodstvom SZS-ja? Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Se bosta Tina Maze in Andrea Massi lahko smejala tudi skupaj z vodstvom SZS-ja? Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tone Vogrinec
Tone Vogrinec je bil v Kanadi vodja slovenske olimpijske odprave. Foto: STA
Tina Maze
Tina Maze je z dvema olimpijskima medaljama dvignila slovensko javnost na noge. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Počilo na relaciji Maze-Voginec(-SZS)

To je dobitnica dveh srebrnih medalj z olimpijskih iger v Vancouvru povedala v prvi izjavi za javnost, nato pa konkretno obrazložila: "Enostavno od prihoda z olimpijskih iger v Kanadi se me preveč izposojajo in dajejo o meni vse mogoče izjave, ki niso na mestu. Tu mislim predvsem na Toneta Vogrinca, ki se je šel najprej 'mirovnika', potem pa medijem govori neresnice o stvareh, ki ga ne zadevajo. To se tudi v meni nabira in me moti. Sem utrujena, smuk pa je bil težak, tudi zaradi pogojev, zato sem se odločila, da smuk izpustim in grem na jutrišnjo tekmo, saj mi superveleslalom veliko več pomeni kot današnji smuk."

Massi: "Vse je bilo narejeno brez okusa"
Vodja ekipe Andrea Massi pa je povedal: "Že danes zjutraj sem videl, da ni pri stvari. Običajno jo skušam prepričati, da bi nastopila. Tokrat ni bilo tako, ker je pomembna tudi varnost ... Od sprejema v Ljubljani naprej je bilo vse skupaj narejeno brez okusa in bi se moralo drugače narediti. V Sloveniji bi morali imeti več spoštovanja do športnikov, ne glede na to, ali se naredi dober rezultat ali pa se to včasih ponesreči."

Tone Vogrinec ne bo več posrednik
Na izjave Tine Maze se je že odzval Tone Vogrinec. "Potem ko Tina Maze na smuku v Crans Montani ni nastopila in ko sem prebral njeno izjavo, sem bil zelo presenečen in razočaran. Nad rezultati, ki ji dosega in jih je dosegala, sem bil vedno navdušen in vesel. Vem, da je ena najboljših slovenskih športnic vseh časov. Pri dogovorih med SZS-jem in njeno ekipo nisem nikoli sodeloval. Pri nesporazumih s SZS-jem, ki so nastali predvsem in samo zaradi pomanjkanja denarja in se vlečejo že drugo leto, sem bil do današnjega dne na željo več ljubiteljev smučanja pripravljen pomagati ter odnose med SZS-jem in Tino Maze urediti v obojestransko zadovoljstvo. Po današnji izjavi Tina Maze in Andree Massija pa dokončno odstopam od vsakih nadaljnjih aktivnosti."

Smučarska zveza se ne želi vpletati v spor
Smučarska zveza Slovenije (SZS) ne izvaja nikakršnih pritiskov na Tino Maze ali njeno ekipo, zato smo začudeni nad njenimi današnjimi izjavami, ki v senco postavljajo izvrsten dosežek Maruše Ferk na današnjem smuku v Crans Montani, so sporočili s SZS-ja, kjer so začudeni zaradi današnjih izjav in trdijo, da bistva zapleta ne poznajo, a so vedno pripravljeni prisluhniti in pomagati pri iskanju rešitev.

Sledi še kratek pogovor z Massijem, ki je za MMC spregovoril v petek popoldne, ko je v Crans Montani odpadla superkombinacija. Na tem prizorišču bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom.


Koliko je vaša ekipa od smučarske zveze dobivala to sezono?
Nič.

Koliko denarja pričakujete od SZS-ja v naslednji sezoni?
O tem bomo govorili, ko bo jasno, kako bodo sestavljene ekipe. Takrat bomo govorili o številkah. V to smer gremo previdneje, ker se je o tem v preteklosti napačno govorilo.

Pričakujete od SZS-ja še kakšno drugo pomoč razen denarne?
Ponavljam, odvisno, kako bodo sestavljene ekipe. Vprašanje je, ali bomo sploh lahko imeli kakšno pomoč. Letos je odnos z Marjanom Černigojem šepal zaradi različnih stvari. Letos mi zveza pri kondicijskih treningih in terapijah ni nudila nič. Ne vem, kaj bi mi lahko nudila. Gotovo bomo zahtevali denar, saj s tem denarjem lahko plačamo ekipo.

Če vaših zahtev ne uresničijo, kaj boste storili?
To ni odvisno samo od mene. Tina Maze razmišlja z lastno glavo. Če bo igra postala preveč umazana, se bom umaknil. Moj primarni cilj je bil vedno jasen. Zgodba se je začela čisto, novinarji ste videli, kaj počnemo, veste, kakšni cilji so bili doseženi v dveh letih, in tudi veste, kakšni so bili stroški. Hočem, da je Tina vzor za druge smučarke in smučarje, ki ne zaupajo takim sistemom.

Ste se res pogovarjali o sodelovanju z drugo smučarsko zvezo. Nekaj o tem je bilo govora že v italijanskih medijih.
Kaj konkretnega v tem trenutku ne. Odprte so vse možnosti in tega se mora oddelek za alpske discipline na SZS-ju tudi zavedati. Tina je zanimiva za vse reprezentance!

Počilo na relaciji Maze-Voginec(-SZS)