Foto: Nordijski center Planica
Foto: Nordijski center Planica

Kot so za STA potrdili v organizacijskem odboru, parkiranje v Planici od ponedeljka dalje ni več mogoče, Tamar in nordijski center pa sta za pešce še vedno dosegljiva. V soboto bodo območje zaprli.

Novost je tudi prodaja vstopnic za prvenstvo, ki je bila v preteklih dneh tarča medijskih kritik zaradi visokih cen. Od petka dalje so ob dnevnih vstopnicah zdaj na voljo tudi popoldanske. V organizacijskem komiteju so prepričani, da bo to prava izbira za marsikaterega ljubitelja smučarskih skokov, ki si bo želel ogledati le skakalno prireditev.

Prodaja vstopnic in paketov "VIP" za visoke goste ter delno gostinska dejavnost in pravice do trženja uradnih izdelkov prvenstva lahko še napolnijo proračun, je povedal generalni sekretar organizacijskega komiteja Tomaž Šušteršič. Celotni proračun SP-ja je skoraj 16 milijonov evrov.

"Od celotnega proračuna je Mednarodna smučarska zveza (Fis) za prvenstvo namenila 12,5 milijona švicarskih frankov. Trženje, marketinške in medijske pravice je Fis prodal marketinški agenciji Infront že leta 2018," je v pogovoru za STA povedal Šušteršič.

V Kranjski Gori vse nared na prihod gostov nordijskega SP-ja